Zelfgemaakte Hamburgers

Burgers met blauwe kaas:


  • Meng 500 g rundergehakt met 75 g blauwschimmelkaas
  • 3 el fijngesneden bladselderij
  • 1 fijngesneden sjalotje, zout en peper.
  • Vorm hiervan 8 kleine hamburgers.
  • Bak of rooster ze aan elke kant 2-4 min.
  • Leg op elke hamburger een plakje jonge kaas en zet de burgers nog 1 min. onder de grill.
  • Serveer ze op broodjes met sla en tomaat.


Satéburgers:


  • Bak 2 fijngesneden sjalotjes en 2 fijngesneden teentjes knoflook in 5-6 min. lichtbruin.
  • Roer er kant en klare satesaus van Wijko door.
  • Bak of rooster 4 hamburgers aan elke kant 3-4 minuten en serveer met de pindasaus.


Kruidenburgers:


  • Meng 500 g rundergehakt met 6 el fijngesneden kruiden (peterselie, bieslook, rozemarijn, basilicum, kervel, dille, tijm), 1-2 el grofgehakte kappertjes, zout en peper.
  • Vorm hiervan 4 hamburgers en bak of rooster ze aan elke kant 3-4 min.
  • Lekker met knoflookmayonaise.


Baconburger:


  • Rol om een hamburger 2 dunne plakjes bakbacon en steek deze vast met een houten prikker.
  • Bak of rooster de hamburger aan elke kant 3-5 minuten.
  • Lekker met zelfgemaakte friet.



Caprese:


  • Bak 4 hamburgers aan elke kant 2-3 minuten in 1 el olijfolie.
  • Leg ze op een bakplaat en beleg ze dakpansgewijs met flinterdunne plakjes tomaat, een blaadje basilicum en enkele dunne plakjes buffelmozzarella.
  • Zet ze ½-1 minuten onder de hete grill tot de mozzarella gesmolten is.


In tomatensaus:


  • Bak 4 hamburgers aan beide zijden bruin in 2 el olijfolie.
  • Voeg 1 kleine rode ui, 1 geperst teentje knoflook en 4 ontvelde tomaten fijngesneden toe.
  • Schenk er 1 dl kippenbouillon bij en laat circa 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Serveer met rijst of aardappelen.


Mexicaanse hamburgers:


  • Meng 500 g rundergehakt met 2 sjalotjes, 2-3 el koriander fijngesneden.
  • Zout, peper en 1 el Worcestershire saus en 1-2 el taco kruiden.
  • Vorm hiervan 4 hamburgers en bak of rooster ze aan elke kant 3-4 minuten.
  • Serveer ze met guacamole en tortillachips.


Hamburger teriyaki:


  • Bak 4 hamburgers aan elke kant 1-2 minuten in 1 el olie.
  • Voeg 4-6 el teriyakisaus toe en verwarm de hamburgers nog 4-6 minuten in de saus.
  • Keer ze regelmatig.
  • Serveer er fijngesneden lente-ui bij en witte rijst.



Griekse burgers:


  • Halveer 4 hamburgers overlangs en leg tussen elke hamburger een plakje fetakaas en oregano.
  • Leg beide helften weer op elkaar, druk stevig aan.
  • Bak of rooster de hamburgers aan elke kant 3-5 minuten tot de kaas wat zacht wordt.
  • Lekker met een Griekse salade van tomaat, komkommer, paprika, rode ui en olijven.


Rozemarijnburgers:

  • Meng 500 g rundergehakt met 75 g fijngesneden ontbijtspek, zout, peper en 1 tl.rozemarijn.
  • Vorm hiervan 4 hamburgers en bak of rooster ze aan elke kant 3-4 minuten.
  • Serveer ze met rozemarijnmayonaise mosterd en citroensap en fijngesneden tomaten met rode ui, koriander en avocado.


Reacties

Populaire posts