Doorgaan naar hoofdcontent
Zelfgemaakte Hamburgers
Burgers met blauwe kaas:
- Meng 500 g rundergehakt met 75 g blauwschimmelkaas
- 3 el fijngesneden bladselderij
- 1 fijngesneden sjalotje, zout en peper.
- Vorm hiervan 8 kleine hamburgers.
- Bak of rooster ze aan elke kant 2-4 min.
- Leg op elke hamburger een plakje jonge kaas en zet de burgers nog 1 min. onder de grill.
- Serveer ze op broodjes met sla en tomaat.
Satéburgers:
- Bak 2 fijngesneden sjalotjes en 2 fijngesneden teentjes knoflook in 5-6 min. lichtbruin.
- Roer er kant en klare satesaus van Wijko door.
- Bak of rooster 4 hamburgers aan elke kant 3-4 minuten en serveer met de pindasaus.
Kruidenburgers:
- Meng 500 g rundergehakt met 6 el fijngesneden kruiden (peterselie, bieslook, rozemarijn, basilicum, kervel, dille, tijm), 1-2 el grofgehakte kappertjes, zout en peper.
- Vorm hiervan 4 hamburgers en bak of rooster ze aan elke kant 3-4 min.
- Lekker met knoflookmayonaise.
Baconburger:
- Rol om een hamburger 2 dunne plakjes bakbacon en steek deze vast met een houten prikker.
- Bak of rooster de hamburger aan elke kant 3-5 minuten.
- Lekker met zelfgemaakte friet.
Caprese:
- Bak 4 hamburgers aan elke kant 2-3 minuten in 1 el olijfolie.
- Leg ze op een bakplaat en beleg ze dakpansgewijs met flinterdunne plakjes tomaat, een blaadje basilicum en enkele dunne plakjes buffelmozzarella.
- Zet ze ½-1 minuten onder de hete grill tot de mozzarella gesmolten is.
In tomatensaus:
- Bak 4 hamburgers aan beide zijden bruin in 2 el olijfolie.
- Voeg 1 kleine rode ui, 1 geperst teentje knoflook en 4 ontvelde tomaten fijngesneden toe.
- Schenk er 1 dl kippenbouillon bij en laat circa 20 minuten zachtjes pruttelen.
- Serveer met rijst of aardappelen.
Mexicaanse hamburgers:
- Meng 500 g rundergehakt met 2 sjalotjes, 2-3 el koriander fijngesneden.
- Zout, peper en 1 el Worcestershire saus en 1-2 el taco kruiden.
- Vorm hiervan 4 hamburgers en bak of rooster ze aan elke kant 3-4 minuten.
- Serveer ze met guacamole en tortillachips.
Hamburger teriyaki:
- Bak 4 hamburgers aan elke kant 1-2 minuten in 1 el olie.
- Voeg 4-6 el teriyakisaus toe en verwarm de hamburgers nog 4-6 minuten in de saus.
- Keer ze regelmatig.
- Serveer er fijngesneden lente-ui bij en witte rijst.
Griekse burgers:
- Halveer 4 hamburgers overlangs en leg tussen elke hamburger een plakje fetakaas en oregano.
- Leg beide helften weer op elkaar, druk stevig aan.
- Bak of rooster de hamburgers aan elke kant 3-5 minuten tot de kaas wat zacht wordt.
- Lekker met een Griekse salade van tomaat, komkommer, paprika, rode ui en olijven.
Rozemarijnburgers:
- Meng 500 g rundergehakt met 75 g fijngesneden ontbijtspek, zout, peper en 1 tl.rozemarijn.
- Vorm hiervan 4 hamburgers en bak of rooster ze aan elke kant 3-4 minuten.
- Serveer ze met rozemarijnmayonaise mosterd en citroensap en fijngesneden tomaten met rode ui, koriander en avocado.
Reacties
Een reactie posten