Zweedse gehaktballetjes

Ingrediƫnten:


  • 40 gram boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 aardappel, gekookt
  • 250 gram rundergehakt
  • 3 el paneermeel
  • 1 ei
  • 100 ml slagroom
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • Peper en zout

Zweedse gehaktballetjes volgens recept van IKEA | PlusOnline



Instructies:

Smelt een eetlepel boter in een koekenpan en fruit de ui daarin glazig op laag vuur.
Prak de aardappel heel fijn en meng met het ui, gehakt, paneermeel, ei en de helft van de slagroom, kneed goed door.
Voeg peper, zout en fijngehakte peterselie toe.
Vorm 24 kleine balletjes. Zet het voor 15 minuten in de koelkast.
Verhit de rest van de boter en bak de gehaktballetjes in 8 tot 10 minuten rondom bruin en gaar.
Giet de rest van de room erbij en laat de balletjes nog even sudderen.

Reacties

Populaire posts