Aziatische kippensoep

 IngrediĆ«nten:

  • 4 bosuien
  • 6 cm gember
  • 500 gr kipdijfilet
  • 1 tl zout
  • versgemalen (witte) peper
  • 4 eieren
  • 400 gr rijstnoedels
  • 1 paksoi











Instructies:

Snijd 2 bosuien in stukken van 5 cm en de gember in plakken.
Doe samen met de kipdijfilet in een pan en giet er water op dat alles onder staat (minstens 1,5 liter).
Kook de vier eieren mee voor ongeveer zes minuten en laat ze daarna schrikken in koud water.
Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat circa 30 minuten zachtjes pruttelen tot de kip gaar is.

Haal de kip uit de bouillon en pluk in stukken.
Haal de bosui en de gember uit de bouillon en gooi de bosui en de gember weg.
Breng de bouillon op smaak met 1 tl zout en versgemalen (witte) peper.
Kook ook hierin de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking.
Giet na het koken de bouillon over in een andere pan en spoel de noedels af onder de koude kraan.

Snijd de paksoi in stukken en de rest van de bosui in dunne ringetjes.
Breng de bouillon weer aan de kook en doe het wit van de paksoi in de pan, kook 1 minuut.
Doe het groen van de paksoi in de pan en kook tot deze is geslonken (30-60 seconden).

Verdeel de rijstnoedels en kip over vier kommen.
Schep de bouillon met de paksoi eroverheen.
Pel de eieren en snijd ze doormidden en leg een ei op elke kom.
Strooi bosui over het geheel en serveer.


Oorspronkelijk recept maar iets aangepast!
© Miljuschka Witzenhausen 


Reacties

Populaire posts