Zeevruchtenrisotto

 IngrediĆ«nten:

  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 gedroogde pittige worst zoals chorizo van 100 gr in blokjes
  • 4 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, geraspt
  • 250 gr risottorijst
  • 250 ml witte wijn
  • 600 ml visbouillon
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 draadjes saffraan
  • 200 gr kokkels en of mosselen
  • 8 grote rauwe gepelde garnalen
  • 200 gr schoongemaakte pijlinktvis
  • 150 gr kabeljauw, in stukken
  • zout en peper
  • 2 el peterselie, fijngehakt

Il Risotto alla pescatora, ovvero la vera essenza del mare ...

Instructies:


Bak de ui met de worst in de helft van de olie circa 5 minuten.
Voeg de knoflook toe.
Voeg dan de rijst toe en schep goed om zodat de rijst bedekt is met een laagje olie.
Blus af met de wijn en bouillon.
Voeg paprikapoeder en saffraan toe, doe het deksel op de pan en laat dit 25 minuten zachtjes garen
Spoel de kokkels onder koud stromend water en verwijder de kokkels die stuk zijn.
Meng de kokkels, mosselen, garnalen, inktvis en kabeljauw met de rest van de olijfolie, zout en peper.
Voeg na 25 minuten de vis toe aan de pan, verhoog de temperatuur en laat de pan nog 10 minuten garen of tot de risotto gaar is maar nog bite heeft en de vis gaar is.
Verdeel over vier borden en bestrooi met peterselie

Reacties

Populaire posts