Doorgaan naar hoofdcontent
Spaanse tortilla zonder aardappel met chorizo
Ingrediënten:
- 5 stuks eieren
- 150 gram chorizo in stukjes gesneden
- 140 gram rode paprika gesneden
- 200 gram courgette ½ gesneden
- 100 gram ricotta geiten- of schapenkaas is ook heerlijk
- 50 gram geraspte kaas
- 5 gram boter
- zout
- grof gemalen peper
- Paprikapoeder, fijn gehakte peterselie, tijm
Instructies:
- Snijd de chorizo, paprika, courgette en de ricotta.
- Smelt boter in de pan en bak de chorizo al roerend voor 5 minuten.
- Voeg de gesneden groente toe en bak voor nog 5 minuten.
- Tik de eieren in een kom en klop luchtig met een garde.
- Voeg peper (evt. paprikapoeder ) en de helft van de geraspte kaast toe en roer mee.
- Verdeel de ricotta in de pan en voeg het eimengsel toe.
- Verdeel gelijkmatig en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
- Dek de pan af met het deksel en laat op een middellaag vuur garen.
- Klaar wanneer de omelet de gewenste stevigheid heeft en de bovenste kaas gesmolten is.
- Serveer de Spaanse omelet warm of koud.
Reacties
Een reactie posten