Spaanse tortilla zonder aardappel met chorizo

Ingrediënten:

  • 5 stuks eieren
  • 150 gram chorizo in stukjes gesneden
  • 140 gram rode paprika gesneden
  • 200 gram courgette ½  gesneden
  • 100 gram ricotta geiten- of schapenkaas is ook heerlijk
  • 50 gram geraspte kaas
  • 5 gram boter
  • zout
  • grof gemalen peper
  • Paprikapoeder, fijn gehakte peterselie, tijm












Instructies:

  • Snijd de chorizo, paprika, courgette en de ricotta.
  • Smelt boter in de pan en bak de chorizo al roerend voor 5 minuten.
  • Voeg de gesneden groente toe en bak voor nog 5 minuten.
  • Tik de eieren in een kom en klop luchtig met een garde.
  • Voeg peper (evt. paprikapoeder ) en de helft van de geraspte kaast toe en roer mee.
  • Verdeel de ricotta in de pan en voeg het eimengsel toe.
  • Verdeel gelijkmatig en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
  • Dek de pan af met het deksel en laat op een middellaag vuur garen.
  • Klaar wanneer de omelet de gewenste stevigheid heeft en de bovenste kaas gesmolten is.
  • Serveer de Spaanse omelet warm of koud.

Reacties

Populaire posts