Guacamole
Ingrediënten
- 1 grote rijpe tomaat fijn gesneden
- 3 rijpe avocado’s
- sap van 1 limoen
- handvol koriander gehakt plus extra om te serveren
- 1 kleine rode ui heel fijn gesneden
- 1 rode chilipeper zaadlijsten en pitjes verwijderd, fijn gesneden
- Peper en zout
Instructies
Neem een kom en doe hier het avocado vruchtvlees in.
Prak dit met een vork en meng het vervolgens met de fijngesneden tomaat, de koriander, ui en chilipeper.
Breng op smaak met het limoensap en de peper en zout.
Wist je trouwens dat de kleur mooi groen blijft als je de pit in het mengsel bewaart tot je het gaat eten – en de dip besprenkelt met wat extra limoensap?
Het schaaltje dek je vervolgens goed af met plastic-folie en je zet ‘m in de koelkast.
Dat werkt natuurlijk niet oneindig, maar wil je de guacamole al gaan maken voor het avondeten dan kun je dat gerust doen dus, met wat extra limoensap en de pit in de schaal tot gebruik.
Maar het liefst maak je ‘m dus nét voordat je hem serveert, dan is hij het lekkerst qua smaak en mooist van kleur.
Reacties
Een reactie posten