Doorgaan naar hoofdcontent
Samosa's met pittige linzenvulling
Ingrediënten:
- 1 pakje filodeeg (10 velletjes, diepvries)
- 1 ui
- 1 winterwortel
- 2 stengels bleekselderij
- 2 teentjes knoflook
- 2-3 cm gember
- 2-4 eetlepels ghee of olie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 blikje linzen (of 200 gram gare linzen)
- 2 eetlepels garam masala
Bereiding:
- Laat het filodeeg ontdooien.
- Snij de ui, wortel en bleekselderij in heel kleine blokjes.
- Snipper de knoflook en rasp de gember.
- Verhit 1 eetlepel ghee of olie in een koekenpan en bak de groenten met de knoflook en de gember enkele minuten.
- Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de uitgelekte linzen toe, samen met de garam masala en 100 ml water.
- Verwarm het geheel 10 minuten en schep het af en toe om.
- Plet de linzen met een lepel zodat het een gehaktachtige substantie wordt.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Bestrijk een vel filodeeg met wat gesmolten ghee/olie en leg er een tweede vel op.
- Snij of knip dit diagonaal doormidden zodat je twee driehoeken hebt.
- Schep in het midden van elke driehoek wat van de linzenvulling.
- Vouw het filodeeg om de vulling heen tot een driehoek, en vouw vervolgens de punt van de driehoek er weer terug overheen.
- Zo ontstaan kleinere driehoeken.
- Let op dat ze aan alle kanten goed gesloten zijn.
- Leg de driehoekjes op de bakplaat.
- Bestrijk de bovenkant met de resterende ghee.
- Herhaal met de rest van het filodeeg.
- Bak de samosa’s in 15 tot 20 minuten gaar en knapperig.
- Warm zijn ze het lekkerst.
- Serveer bijvoorbeeld met een zoetzure dip of met raita.
Reacties
Een reactie posten