Samosa's met pittige ­linzenvulling

 Ingrediënten:

  • 1 pakje ­filodeeg (10 velletjes, diepvries)
  • 1 ui
  • 1 winterwortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 2-3 cm gember
  • 2-4 eet­lepels ghee of olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blikje linzen (of 200 gram gare linzen)
  • 2 eetlepels garam masala









Bereiding:

  • Laat het filodeeg ontdooien.
  • Snij de ui, ­wortel en bleekselderij in heel kleine blokjes.
  • Snipper de knoflook en rasp de gember.
  • Verhit 1 eetlepel ghee of olie in een koekenpan en bak de groenten met de knoflook en de gember enkele minuten.
  • Roer de tomaten­puree erdoor en voeg de uitgelekte linzen toe, ­samen met de garam masala en 100 ml water.
  • Verwarm het geheel 10 minuten en schep het af en toe om.
  • Plet de linzen met een lepel zodat het een gehakt­achtige substantie wordt.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Bestrijk een vel filodeeg met wat gesmolten ghee/olie en leg er een tweede vel op.
  • Snij of knip dit diagonaal doormidden zodat je twee driehoeken hebt.
  • Schep in het midden van elke driehoek wat van de linzenvulling.
  • Vouw het filodeeg om de vulling heen tot een driehoek, en vouw vervolgens de punt van de driehoek er weer ­terug overheen.
  • Zo ontstaan kleinere driehoeken.
  • Let op dat ze aan alle kanten goed gesloten zijn.
  • Leg de driehoekjes op de bakplaat.
  • Bestrijk de bovenkant met de resterende ghee.
  • Herhaal met de rest van het filodeeg.
  • Bak de samosa’s in 15 tot 20 minuten gaar en knapperig.
  • Warm zijn ze het lekkerst.
  • Serveer bijvoorbeeld met een zoetzure dip of met raita.

Reacties

Populaire posts