India’s Butter Chicken

4 personen


  • 400 gram kipdijfilet
  • 100 ml slagroom (niet geklopt)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 eetlepel + 3 theelepels Garam Masala
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 4 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 medium uien
  • snufje kaneel
  • peper & zout
  • Witte rijst


Snijd de kipdijfilet in blokjes en doe deze in een ruime kom.
Hierbij 2 el Griekse yoghurt, 2 fijngesneden knoflook, 2 tl citroensap, 3 tl Garam Masala en 1 tl zout.
Meng dit goed door elkaar en zet even apart zodat het lekker kan intrekken.
Snipper vervolgens de uitjes.
Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een pan en fruit de uitjes rustig aan tot ze glazig zijn geworden. Voeg vervolgens 2 teentjes fijngesneden knoflook toe en bak deze even mee.
Doe er dan 1 el Garam Masala, 1 tl paprikapoeder, een snufje kaneel en 1 tl zout bij. 
Bak dit ook even mee en tot slot doe je er één blik tomatenblokjes bij.
Breng dit aan de kook en giet de slagroom erbij.
Zet het vuur direct laag en pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde massa.
Als de saus gepureerd is voeg je de kip toe aan de saus.
Doe de deksel op de pan en laat dit vervolgens op middelhoog tot laag vuur een minuut of 15 lekker rustig pruttelen tot de kip gaar is.
Zodra de kip gaar is roer je 2 eetlepels roomboter door de saus.
Breng op smaak met peper & zout en garneer eventueel met wat blaadjes koriander.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing

Reacties

Populaire posts