Tunesische Brick
6 personen
Ingrediƫnten:
kruiden:
Ingrediƫnten:
- 1 pak filodeeg (30 vellen)
- 400 gr kipfilet, grove stukken
- +/- 10 aardappelen
- 2 rode uien
- 1 fijngesneden Spaanse peper
- +/- 6 eieren
- 2 fijngesneden prei
- 2/3 bos fijn gesneden peterselie
- 1 pak Chinese fillodeeg of brickvellen
- olie
kruiden:
- kipkruiden
- witte peper
- gemberpoeder
- kurkuma
- zout
- Kook de geschilde aardappelen totdat ze gaar zijn, laat ze uitlekken en prak deze fijn.
- De brokken kipfilet een dag van te voren marineren, maar dit hoef natuurlijk niet.
- Kipfilet kruiden met witte peper, kipkruiden, Spaanse peper, kurkuma en zout je bakt dit geheel samen met de fijn gesneden prei gaar.
- Nadat de kip gaar is, maak je deze fijn door er losse draadjes van te trekken.
- Fruit twee rode fijngesneden uien in de pan en voegt er de stukken kipfilet aan toe.
- Voeg de geprakte aardappel en alles waar je kip is gebakken en de verse peterselie toe en mix alles.
- Vervolgens pak je een plakje fillodeeg.
- Vul deze met een laagje van het kip mengsel.
- Vouw het nu dicht tot een driehoek.
- Plak de randen met ei aan elkaar vast.
- Zorg ervoor dat je de randen goed plat drukt.
- Als laatst dompel je de Brick in het geklutste ei.
- De Brick bakken in een frituurpan of een laagje olie 2 cm in de koekenpan.
Reacties
Een reactie posten