Tunesische Brick

6 personen

Ingrediƫnten:
  • 1 pak filodeeg (30 vellen) 
  • 400 gr kipfilet, grove stukken
  • +/- 10 aardappelen
  • 2 rode uien
  • 1 fijngesneden Spaanse peper
  • +/- 6 eieren
  • 2 fijngesneden prei
  • 2/3 bos fijn gesneden peterselie
  • 1 pak Chinese fillodeeg of brickvellen
  • olie

kruiden:
  • kipkruiden
  • witte peper
  • gemberpoeder
  • kurkuma
  • zout

  • Kook de geschilde aardappelen totdat ze gaar zijn, laat ze uitlekken en prak deze fijn. 
  • De brokken kipfilet een dag van te voren marineren, maar dit hoef natuurlijk niet.
  • Kipfilet kruiden met witte peper, kipkruiden, Spaanse peper, kurkuma en zout je bakt dit geheel samen met de fijn gesneden  prei gaar.
  • Nadat de kip gaar is, maak je deze fijn door er losse draadjes van te trekken.
  • Fruit twee rode fijngesneden uien  in de pan en voegt er de stukken kipfilet aan toe.
  • Voeg  de geprakte aardappel en alles waar je kip is gebakken en de verse peterselie toe en mix  alles. 
  • Vervolgens pak je een plakje fillodeeg.
  • Vul deze met een laagje van het kip mengsel.
  • Vouw het nu dicht tot een driehoek.
  • Plak de randen met ei aan elkaar vast.
  • Zorg ervoor dat je de randen goed plat drukt.
  • Als laatst dompel je de Brick in het geklutste ei.
  • De Brick bakken in een frituurpan of een laagje olie 2 cm in de koekenpan.





Reacties

Populaire posts