Pikante Paprikasoep


Ingrediƫnten:
  • 1 sjalot,
  • ons chorizo Pamplona klein gesneden
  • 2 knoflooktenen,
  • 2 rode paprika’s,
  • 1 gele paprika,
  • 1 rode peper,
  • 1 courgette,
  • 1.25 liter groente bouillon,
  • 1 klein blik Lima bonen (of andere witte bonen),
  • eventueel 1 eetlepel Ajvar,
  • peper & zout,
  • olijfolie,
  • verse basilicum.


Bereiding:
  • Pel en snipper het sjalot. 
  • Was de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd in blokjes. 
  • Was de rode peper, verwijder de steel en eventueel de zaadjes en snijd vervolgens in ringen. 
  • Was de courgette en verwijder het stronkje. 
  • Snijd de courgette overlangs in 4 repen en vervolgens in blokjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de sjalot gedurende 1 minuut.
  • Voeg de chorizo en gesneden knoflook toe.
  • Voeg de paprika en rode peper toe en bak mee gedurende 2 minuten. 
  • Voeg tot slot de courgette toe en bak rondom aan. 
  • Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook, gedurende 10 minuten.
  • Spoel ondertussen het blik Lima bonen af en laat uitgieten. 
  • Voeg de bonen toe aan de soep en laat 1 minuut meekoken.
  • Pureer vervolgens de pikante paprikasoep met een staafmixer, of in een hittebestendige blender.
  • Breng op smaak met zout, peper en verse basilicum. 
  • Serveer de pikante paprikasoep direct.

Reacties

Populaire posts