Pikante Paprikasoep
Ingrediƫnten:
- 1 sjalot,
- ons chorizo Pamplona klein gesneden
- 2 knoflooktenen,
- 2 rode paprika’s,
- 1 gele paprika,
- 1 rode peper,
- 1 courgette,
- 1.25 liter groente bouillon,
- 1 klein blik Lima bonen (of andere witte bonen),
- eventueel 1 eetlepel Ajvar,
- peper & zout,
- olijfolie,
- verse basilicum.
Bereiding:
- Pel en snipper het sjalot.
- Was de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd in blokjes.
- Was de rode peper, verwijder de steel en eventueel de zaadjes en snijd vervolgens in ringen.
- Was de courgette en verwijder het stronkje.
- Snijd de courgette overlangs in 4 repen en vervolgens in blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de sjalot gedurende 1 minuut.
- Voeg de chorizo en gesneden knoflook toe.
- Voeg de paprika en rode peper toe en bak mee gedurende 2 minuten.
- Voeg tot slot de courgette toe en bak rondom aan.
- Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook, gedurende 10 minuten.
- Spoel ondertussen het blik Lima bonen af en laat uitgieten.
- Voeg de bonen toe aan de soep en laat 1 minuut meekoken.
- Pureer vervolgens de pikante paprikasoep met een staafmixer, of in een hittebestendige blender.
- Breng op smaak met zout, peper en verse basilicum.
- Serveer de pikante paprikasoep direct.
Reacties
Een reactie posten