Knolselderij- aardappelpuree- gratin

Voor 3-4 personen

  • 600 g kruimige aardappels
  • 400 g knolselderij
  • Klein snufje pittige kerriepoeder
  • Eventueel bieslook en of peterselie
  • Nootmuskaat
  • 75 ml volle melk
  • 50 g boter
  • 1 el grove mosterd
  • Geraspte kaas






  • Snijd de schil met een groot mes van de knolselderij en snijd deze samen met de ongeschilde aardappels in gelijke grove stukken. 
  • Zorg dat de knolselderij en aardappels net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 17 minuten zachtjes koken.
  • Giet daarna af en laat zonder deksel op een klein laag pitje 1 minuut uitstomen.
  • Verwarm in een apart pannetje de melk tot het kookpunt en laat de boter erin smelten.
  • Giet het melkmengsel bij de aardappels en stamp met een stamper tot een grove puree. 
  • Voeg de nootmuskaat, kerrie en grove mosterd en naar smaak peper en zout toe en roer erdoorheen en eventueel de bieslook of en de peterselie.
  • Schep in een ovenschaal, bestrooi met paneermeel en dan met voldoende geraspte kaas.
  • Zet de oven op 220 en laat staan tot de kaas een bruin korstje geeft.


Reacties

Populaire posts