Knolselderij- aardappelpuree- gratin
Voor 3-4 personen
- 600 g kruimige aardappels
- 400 g knolselderij
- Klein snufje pittige kerriepoeder
- Eventueel bieslook en of peterselie
- Nootmuskaat
- 75 ml volle melk
- 50 g boter
- 1 el grove mosterd
- Geraspte kaas
- Snijd de schil met een groot mes van de knolselderij en snijd deze samen met de ongeschilde aardappels in gelijke grove stukken.
- Zorg dat de knolselderij en aardappels net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 17 minuten zachtjes koken.
- Giet daarna af en laat zonder deksel op een klein laag pitje 1 minuut uitstomen.
- Verwarm in een apart pannetje de melk tot het kookpunt en laat de boter erin smelten.
- Giet het melkmengsel bij de aardappels en stamp met een stamper tot een grove puree.
- Voeg de nootmuskaat, kerrie en grove mosterd en naar smaak peper en zout toe en roer erdoorheen en eventueel de bieslook of en de peterselie.
- Schep in een ovenschaal, bestrooi met paneermeel en dan met voldoende geraspte kaas.
- Zet de oven op 220 en laat staan tot de kaas een bruin korstje geeft.
Reacties
Een reactie posten