Ayam madu, kip in honing gebakken
Ingrediënten:
3 kippenbouten
1 grote ui
4 tenen knoflook
6 rode pepertjes (lomboks)
1 theelepel koriander (ketoembar)
1 theelepel gemalen gember (djahé)
1 theelepel gemalen zwarte peper
Gemalen zeezout naar smaak
1 kopje vloeibare honing
3 blaadjes diepvries daon jeroek poeroet (limoenblad)
1/2 kopje zonnebloemolie
Bereiding:
Snij de kippenbouten doormidden zodat de poten gescheiden zijn van de dijen.
Bak deze in een voorverwarmde oven zo'n 35 minuten op 200° of in de koekenpan.
De kip blijft dan mooi heel tijdens de verdere bereiding.
Versnipper de ui en de tenen knoflook.
Versnipper 2 lomboks met pitjes en al.
Verwijder de pitjes van 3 lomboks, anders wordt het gerecht zeer heet en versnipper.
Bak uien, knoflook en de lomboks in de olie totdat de uien glazig lichtbruin zijn.
Doe de rest van de kruiden en de kip erbij en schep de boel al roerbakkend om.
Overgiet alles nu met de honing en bak alles al omscheppend door.
Een paar eetlepels water erbij en laten sudderen totdat de kip echt gaar is.
Reacties
Een reactie posten