Rundergoulash met brood

Ingrediënten 4 personen


  • 50 g boter
  • 2 dikke uien, grof gesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 800 g rundersukade, in blokjes van 2-3 cm, op kamertemperatuur
  • 2 paprika’s, in reepjes
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 1 el milde paprikapoeder
  • 2 tl karwijzaad
  • 25 g bloem
  • 1 blik gepelde tomaten (à 400 g)
  • 1 rundvleesbouillontablet
  • 1 laurierblad
  • 2 el peterselie, fijngesneden
  • 1 bekertje zure room (125 g)
  • 1 (volkoren) stokbrood





  • Smelt in een braadpan de boter.
  • Bak de ui met de knoflook 3-4 min.
  • Schep het vlees, liefst in 2 delen, erdoor en bak 4-5 min. mee, tot het net mooi kleurt.
  • Voeg de paprika toe en bak nog 3 min.
  • Schep de tomatenpuree, het paprikapoeder, karwijzaad en de bloem erdoor en bak 2 min. totdat de bloem volledig is opgenomen.



  • Voeg de gepelde tomaten uit blik toe aan het vlees en druk ze met een spatel klein.
  • Vul het blik met warm water en voeg met het bouillontablet en laurierblad toe.
  • Breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag.
  • Stoof de goulash afgedekt in 2-2½ uur zachtjes gaar.
  • Roer goed af en toe.



  • Breng de goulash op smaak met zout en peper.
  • Bestrooi met de peterselie en serveer met een flinke lepel zure room en het brood.

Reacties

Populaire posts