Rundergoulash met brood
Ingrediënten 4 personen
- 50 g boter
- 2 dikke uien, grof gesneden
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 800 g rundersukade, in blokjes van 2-3 cm, op kamertemperatuur
- 2 paprika’s, in reepjes
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 1 el milde paprikapoeder
- 2 tl karwijzaad
- 25 g bloem
- 1 blik gepelde tomaten (à 400 g)
- 1 rundvleesbouillontablet
- 1 laurierblad
- 2 el peterselie, fijngesneden
- 1 bekertje zure room (125 g)
- 1 (volkoren) stokbrood
- Smelt in een braadpan de boter.
- Bak de ui met de knoflook 3-4 min.
- Schep het vlees, liefst in 2 delen, erdoor en bak 4-5 min. mee, tot het net mooi kleurt.
- Voeg de paprika toe en bak nog 3 min.
- Schep de tomatenpuree, het paprikapoeder, karwijzaad en de bloem erdoor en bak 2 min. totdat de bloem volledig is opgenomen.
- Voeg de gepelde tomaten uit blik toe aan het vlees en druk ze met een spatel klein.
- Vul het blik met warm water en voeg met het bouillontablet en laurierblad toe.
- Breng aan de kook.
- Draai het vuur laag.
- Stoof de goulash afgedekt in 2-2½ uur zachtjes gaar.
- Roer goed af en toe.
- Breng de goulash op smaak met zout en peper.
- Bestrooi met de peterselie en serveer met een flinke lepel zure room en het brood.
Reacties
Een reactie posten