Chili con carne
Chili con carne l
- 1 ui
- 1 rood pepertje, zaadjes verwijderen.
- 1 theelepel komijnpoeder
- scheut olijfolie
- teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 250 gram gehakt
- 250 gram bruine bonen, rode kidneybonen of kapucijners
- blikje hele gepelde tomaten, fijn gesneden
- klein blikje tomatenpuree
- snuf chili vlokken of poeder
- theelepel kaneel
- theelepel (gerookte) paprikapoeder
- peper en zout
- blikje ananasblokjes niet perse nodig!!
Bereiding:
Het gehakt rul bakken.Een scheutje olijfolie toevoegen.
Gooi de fijngesneden ui en knoflook er bij en even aan fruiten.
Voeg de chili vlokken, kaneel, komijnpoeder en paprikapoeder toe aan de pan en bak dit even mee.
Snij de paprika in blokjes en voeg toe en bak dit kort mee.
Als het te droog wordt met bakken een klein scheutje water toevoegen.
Voeg de uitgelekte chili bonen of bruine bonen, fijn gesneden tomaten uit blik en tomatenpuree toe aan de pan en meng dit alles door elkaar.
Gooi de ananasblokjes er bij. niet perse nodig maar wel lekker.
Laat dit op zacht vuur ongeveer 10 tot 15 minuten stoven.
Breng op smaak met Cayenne of zwarte peper en zout.
Serveer de chili con carne met crème fraîche en serveer met tortilla chips of rijst.
Chili con carne ll
INGREDIENTEN- Chili con carne
- 1 rode ui
- 1 teentjes knoook
- 1 rode peper
- 1 rode paprika
- 75 g chorizoworst
- zonnebloemolie
- 500 g rundergehakt
- 70 g tomatenpuree
- 400 g gepelde tomaten in blik
- 1 bosje koriander
- 1 limoen
- 125 ml zure room
- chilipoeder
- 400 g kidneybonen
- 1 Turks brood
- zout
- versgemalen peper
BEREIDINGSWIJZE
Pel en snipper de ui
Pel en hak de knoflook.
Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd in kleine stukjes.
Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes.
Verwijder het vel van de chorizo en snijd in blokjes.
Verhit olie in een pan.
Fruit de ui, knoflook en chorizo.
Voeg het gehakt toe en rul dit op hoog vuur.
Voeg de tomatenpuree, peper, chilipoeder en rode paprika toe en bak kort mee.
Voeg de gepelde tomaten toe.
Laat de saus circa 20 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken.
Roer af en toe door.
Snijd de koriander fijn.
Halveer de limoen, pers uit en meng met de zure room en de helft van de koriander.
Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder.
De Chili con carne afmaken:
Spoel de kidneybonen af onder de kraan, laat ze goed uitlekken.
Voeg dit toe aan de Chili con carne saus.
Warm nog circa 5 minuten mee.
Voeg de resterende koriander toe.
Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder.
Schep een lepel zure room op de Chili, strooi de koriander erover en besprenkel met
limoensap.
Snijd het Turks brood in stukken en serveer bij de Chili con carne.
Reacties
Een reactie posten