Thaise viskoekjes met zoete chilisaus

Thaise viskoekjes (Tod man plaa)




Gezonde koekjes van vis met groenten en een lekker pittige curry pasta. Wie niet zo van pittig houdt, gebruikt minder curry.


Dit heb je nodig

(4 personen)
  • 4 of 500 gram (gemengde) witvis, zoals kabeljauw, koolvis, schelvis
  • 80 gram kousenband of sperziebonen, in hele dunne ringetjes gesneden
  • 1 tot 2 eetlepels rode curry pasta
  • 1 grote of 2 kleine bosuitjes
  • 2 tot 3 blaadjes basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 1,5 eetlepel vissaus
  • 1 of 2 limoenblaadjes, heel fijngesneden
  • Limoen voor limoenrasp
  • sap van een halve limoen
  • 1 eetlepel koriander of peterselie als je niet van koriander houd
  • 1 ei
  • 2 tl suiker of palmsuiker
  • 1 eetlepel maïzena of bloem (1 meer als de koekjes erg nat zijn)
  • 1 eetlepel arachideolie

Zo maak je het

  1. Snij de vis in stukjes voor de keukenmachine.
  2. Droog de vis met keukenpapier.
  3. Doe de vis, currypasta, maizena, koriander, knoflook, basilicum, limoenrasp en blad en maal dit tot een pasta.
  4. Daarna het ei, vissaus, bosui en één eetlepel olie en suiker toevoegen en nog even pureren.
  5. Doe de pasta in een kom.
  6. Voeg de gesneden sperziebonen of kousenband toe, niet meer pureren.
  7. Is da pasta erg dun voeg dan nog wat maizena toe en nog even doorroeren.
  8. Vorm met vochtige handen de koekjes.
  9. Zet een uurtje in de koelkast.
  10. Verhit voldoende olie in een wok of diepe koekenpan op matig vuur.
  11. Controleer of de olie heet is door een klein stukje van de vismengsel erin te laten vallen.
  12. Als het direct begint te sissen is de olie heet genoeg.
  13. Laat vijf of zes viskoekjes in de pan glijden en bak ze aan beide kanten tot ze goud bruin zijn.
  14. Dit heeft per zijde maar een paar minuten nodig
  15. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  16. Houd ze warm terwijl de rest wordt gebakken.

Voor de chilisaus

  1. Bakje zoete chilisaus naar behoefte
  2. 1 bosuitje heel fijn gesneden
  3. Eetlepel koriander of peterselie
  4. 2 theelepels vissaus
  5. Paar druppeltjes arachideolie
  6. Wil je het wat pittiger voeg dan een theelepel sambal badjak toe






























Reacties

  1. Meestal ontstaat er wat verwarring bij het kopen van gambas en scampis. Wat wat is het verschil nu precies? Gambas zijn garnalen en scampis zijn kreeftachtige. Bij Vislokaal kan je verschillende soorten maten gambas kopen met of zonder kop, in knoflook marinade you name it.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts