Bruine bonenburgers
ingrediënten voor de bruine bonenburgers
- ca. 4 el olijfolie
- 1 rode ui, fijngehakt
- 1 teen knoflook
- 400g bruine bonen, voorgekookt en afgespoeld (of 2 blikjes)
- ca. 75g havermout
- klein bosje platte peterselie, gehakt (ca. 25g)
- 1 ei, losgeklopt
- zout en versgemalen zwarte peper
- 50g feta, verkruimeld
- 2 el boter
ingrediënten voor de salade
- plensje olijfolie
- 600g spinazie, schoon
- 2 rijpe tomaten, in de schil in kleine blokjes, de zaadlijsten eruit
- 50g feta verkruimeld
- 2 el kappertjes, fijngehakt
De burgers
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag
op niet al te hoog vuur. Voeg de ui toe en bak al omscheppend tot ze
zacht is, een minuut of 2,3, doe de knoflook erbij laat nog een minuut
meebakken. Laat ze afkoelen. Pureer 3⁄4 deel van bonen in de
keukenmachine bijna glad. Voeg de gebakken ui toe en voeg vervolgens de
havermout, de peterselie, het eitje, de knoflook, wat feta en peper toe
en pulseer tot het net gecombineerd is, schep de resterende bonen er nu
ook door. Verdeel in 4 porties en maak er met natte handen mooie
hamburgertjes van.
Bak de burgers in een koekenpan in weinig olijfolie tot ze gaar zijn, ongeveer 2-3 minuten per kant. Voeg een paar kleine klontjes boter toe voor de smaak.
Bak de burgers in een koekenpan in weinig olijfolie tot ze gaar zijn, ongeveer 2-3 minuten per kant. Voeg een paar kleine klontjes boter toe voor de smaak.
De salade
Bak de spinazie in het aanhangende water in een
hapjespan, voeg de tomatenblokjes en de kappertjes toe, breng op smaak
met zout en peper. Verkruimel de feta erover.
Reacties
Een reactie posten