Gemarineerde mosselen uit de stoomoven
HET
GEHEIM VAN DE CHEF:
De witte wijn en room zorgen voor een heerlijk sausje waarin u stukjes knapperig stokbrood kunt dopen.
Met dezelfde oveninstelling kunt u de mosselen ook een mediterraan tintje geven: gebruik 200 ml tomatenpuree, twee extra teentjes knoflook en zwarte peper in plaats van witte.
Deze variant gaat beter samen met ciabatta of focaccia.
Ingrediƫnten voor 4 personen
De witte wijn en room zorgen voor een heerlijk sausje waarin u stukjes knapperig stokbrood kunt dopen.
Met dezelfde oveninstelling kunt u de mosselen ook een mediterraan tintje geven: gebruik 200 ml tomatenpuree, twee extra teentjes knoflook en zwarte peper in plaats van witte.
Deze variant gaat beter samen met ciabatta of focaccia.
Ingrediƫnten voor 4 personen
- 2 kleine bosjes peterselie
- 1 teentje knoflook
- 2 sjalotten
- 2 kg mosselen
- 2 laurierblaadjes
- 1 takje tijm
- zout
- 1 snufje witte peper, gemalen
- 15 g boter
- 50 ml witte wijn
- 150 ml room
Bereiding
Hak de peterselie, de knoflook en de sjalotten fijn. Spoel de mosselen twee of drie keer grondig schoon in koud water. Mosselen die open blijven staan of boven blijven drijven, gooit u weg. Verwijder mogelijke zeepokken en de baard van de schelpen met een mes.
Leg de mosselen in een ovenschaal of op een bakplaat. Doe er de knoflook, sjalotten, laurierblaadjes en tijm bij, samen met de helft van de peterselie, en breng op smaak met zout en gemalen witte peper.
Breng de boter, witte wijn en room aan de kook en giet over de mosselen. Kies het 'Stomen'-programma en stoom 20-30 min. op 96°C op niveau 2, of tot alle schelpen open staan.
Bestrooi met de rest van de fijngehakte peterselie en serveer de mosselen in de ovenschaal
Reacties
Een reactie posten