Zeevruchten paella

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 witte ui, geschild en fijngesneden
  • 5 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 knoflookteentjes, geplet of fijngesneden
  • 2 tomaten, geschild en gehakt
  • Moot kabeljauw
  • 1/2 theelepel suiker
  • Zout, naar smaak
  • 1 theelepel gerookte paprikapoder
  • Saffraan draden
  • 4 kleine inktvis, schoon
  • 2 kopjes rijst bomba Spaanse rijst
  • 3 kopjes visbouillon of kippenbouillon (of meer indien nodig)
  • 250 ml witte wijn
  • 12 jumbo garnalen (ongepeld)
  • 16 mosselen, schoon


We beginnen met het maken van de sofrito.
Bak de fijngesnipperde ui in de hete olie zachtjes maar het mag niet bruin worden. 
We scheppen de ui regelmatig om met een houten lepel, tot hij begint te kleuren.

Doe op dat moment de fijngehakte knoflook toe en de gehakte tomaten toe voordat het kleur begint te krijgen.

Voeg de suiker toe (om de zuurgraad van de tomaat te neutraliseren)
Zout naar smaak, de paprika en wat saffraan.
We roeren alle ingrediënten en laten ze sauteren en de tomaten ook zacht zijn.

De kabeljauw toevoegen en meekoken tot het lekker uit elkaar valt.

De inktvis schoon maken.
Het lijf wordt in ringen gesneden en de tentakels blijven heel.
We voegen de inktvis toe en laten hem een ​​paar minuten koken.

We nemen de rijst en strooien deze over de saus zodat de korrels zich aan de ingrediënten hechten.

Verwarm de bouillon samen met de wijn in een aparte pan en kook de mosselen daarin tot ze open staan en schep de mosselen er uit de dichte mosselen weggooien.

 Giet de nog hete bouillon over de paella.

We verhogen de temperatuur en voegen meer zout toe.
Zorg dat de rijst goed onder de bouillon staat en als het gaat koken op een lage temperatuur zetten  en 18 tot 20 minuten doorverwarmen.

Het is belangrijk dat we tijdens het koken de paellapan over het hele kookoppervlak bewegen, zodat de rijst gelijkmatig wordt gekookt.

Voeg na 10 minuten koken de garnalen zodat ze mooi roze worden en de mosselen toe.

Als we zien dat het nodig is omdat het erg droog is giet er wat meer bouillon bij.
Na 20 minuten proef de rijst of het gaar is zet het vuur uit en dek de pan af met folie om te rusten.


Serveer de paella na 5 minuten rust.



Reacties

Populaire posts