Kipbriwat driehoekjes gevuld met kip
Ingrediƫnten:
Filodeeg
1 kipfilet
2 uien
Halve bosje koriander en/of platte peterselie
2 teentjes knoflook
1 theelepel gember
1 theelepel peper
Zout op smaak
1 theelepel komijn
1 theelepel saffraanpoeder
Bereidingswijze:
Pak je kipfilet en snij het in lange grove stukken.
Doe het in een pan met 2 volle eetlepels olijfolie.
Voeg de kruiden toe en rasp de teentjes knoflook over de kip.
Laat de kip bakken op een middelmatig vuurtje en doe een deksel op de pan zodat de sappen van de kip vrij komen.
Pak de uien en snij ze in lange dunne slierten.
Snijd de koriander en/of peterselie ook fijn.
Haal je de deksel van de pan als je kip gaar is en heb je sappen van de kip in je pan.
Haal met een vork de kip stukken uit je pan en leg ze op een bord neer.
Pak de fijngesneden koriander en/of peterselie en de uien die je hebt gesneden en voeg ze in de pan waar de sappen van de kip zit.
Snij de stukken kip in allemaal lange fijne stukjes of je kan ze losmaken met je handen als de kip is afgekoeld.
Als je allemaal kleine stukken hebt voeg je dat ook bij de uien en koriander in de pan.
Zet het weer aan op een middelmatig vuurtje en meng alles goed in de pan.
Laat het bakken tot de sappen zijn opgenomen door de kip en uien, dus tot dat je geen vocht meer over hebt in je pan.
Dan is je mengsel klaar en leg je mengsel op een bord en laat het goed afkoelen voordat je begint met je driehoekjes.
Pak de rol filodeeg en snij de rol in 5 gelijke stukken.
Pak 1 rol en smelt wat boter in een kom.
Ik werk per 2 vellen, anders gaat het scheuren of krijg je geen mooie driehoekjes.
Dus pak 2 vellen filodeeg en besmeer het met boter.
Doe er een eetlepel kipmengsel op en dan ga je er een driehoek van maken.
Je draait dus eerst naar rechts en dan naar links en zo verder tot de uiteinde.
Besmeer de uiteinde goed met boter en vouw het dicht.
Zo werk je ze allemaal af.
Filodeeg
1 kipfilet
2 uien
Halve bosje koriander en/of platte peterselie
2 teentjes knoflook
1 theelepel gember
1 theelepel peper
Zout op smaak
1 theelepel komijn
1 theelepel saffraanpoeder
Bereidingswijze:
Pak je kipfilet en snij het in lange grove stukken.
Doe het in een pan met 2 volle eetlepels olijfolie.
Voeg de kruiden toe en rasp de teentjes knoflook over de kip.
Laat de kip bakken op een middelmatig vuurtje en doe een deksel op de pan zodat de sappen van de kip vrij komen.
Pak de uien en snij ze in lange dunne slierten.
Snijd de koriander en/of peterselie ook fijn.
Haal je de deksel van de pan als je kip gaar is en heb je sappen van de kip in je pan.
Haal met een vork de kip stukken uit je pan en leg ze op een bord neer.
Pak de fijngesneden koriander en/of peterselie en de uien die je hebt gesneden en voeg ze in de pan waar de sappen van de kip zit.
Snij de stukken kip in allemaal lange fijne stukjes of je kan ze losmaken met je handen als de kip is afgekoeld.
Als je allemaal kleine stukken hebt voeg je dat ook bij de uien en koriander in de pan.
Zet het weer aan op een middelmatig vuurtje en meng alles goed in de pan.
Laat het bakken tot de sappen zijn opgenomen door de kip en uien, dus tot dat je geen vocht meer over hebt in je pan.
Dan is je mengsel klaar en leg je mengsel op een bord en laat het goed afkoelen voordat je begint met je driehoekjes.
Pak de rol filodeeg en snij de rol in 5 gelijke stukken.
Pak 1 rol en smelt wat boter in een kom.
Ik werk per 2 vellen, anders gaat het scheuren of krijg je geen mooie driehoekjes.
Dus pak 2 vellen filodeeg en besmeer het met boter.
Doe er een eetlepel kipmengsel op en dan ga je er een driehoek van maken.
Je draait dus eerst naar rechts en dan naar links en zo verder tot de uiteinde.
Besmeer de uiteinde goed met boter en vouw het dicht.
Zo werk je ze allemaal af.
Reacties
Een reactie posten