Kipfilet Caprese met pesto en pasta

Kipfilet Caprese met pesto en pasta met knoflook/ rode peper en peterselie




  • kipfilet (hoeveel je nodig hebt)
  • dunne plakjes tomaat
  • dunne plakjes Mozzarella
  • basilicumblaadjes 
  • peper en zout



Pesto
Maak de pesto zelf:

  • 50 gr pijnboompitten licht gebakken
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 3 tenen knoflook
  • Basilicum blaadjes
  • Alles pureren en dan 125 ml olijfolie er doorheen pureren.


Oven op 160 graden

Kipfilet inpeperen en zouten, dan bakken in pan met olijfolie.
Beide zijden beetje aanbakken.

Kipfilet eruit halen, inkepingen maken.
Dan bij elke inkeping een schijfje tomaat, mozzarella en basilicum blaadje erin doen.

Alles 10 minuten in ovenschaal de oven in.
Schaal eruit halen, flink wat pesto op de kipfilet doen, en nogmaals 10 minuten in de oven doen.

Pasta
7 teentjes knoflook fijn
1,5 rode peper fijn (zonder zaadjes)
blad peterselie fijn
100ml olijfolie
400g spaghetti

2/3 olijfolie in pan, knoflook fruiten, niet laten kleuren. Dan peper erbij, voor minuutje. Klaargemaakte spaghetti erbij in de pan, alles goed mengen. Laatste olijfolie erbij en de peterselie, wederom roeren

Reacties

Populaire posts