Thaise Panang Curry met kip of biefstuk en groente
Thaise Panang Curry met kip of biefstuk en groente
Ingrediënten 2 personen
Kipfilet of biefstuk in blokjes gesneden
Rode currypasta 1 of 2 eetlepels
Kokoscrème blik niet schudden alleen de crème gebruiken, kokoswater niet weggooien
Water of het watergedeelte van de kokosmelk 1 kopje of meer
Paar blaadjes Thaise basilicum gesneden
Zout of vissaus 2 tot 4 eetlepels
Rode of gele paprika in reepjes gesneden
Palmsuiker ik gebruik honing (of bruine suiker voor vervanging) 1-2 eetlepels
Kaffer limoenblaadjes julienne gesneden, nerf verwijderen
Julienne gesneden rode chili peper als je het echt scherp wilt
1 beker witte rijst koken voor erbij
Eventueel meer groentes in de curry zijn roosjes bloemkool en broccoli, kastanjechampignons, Shiitake , pompoenblokjes meekoken, champignons , courgette, oesterzwam enz......
Bereiding:
Wok of koekenpan warm maken, currypasta toevoegen en verwarmen tot de geuren vrijkomen en de olie zich scheidt van de pasta.
Kokoscrème toevoegen en op zacht vuur door elkaar roeren.
Vlees toevoegen met eventueel paprika en andere groente.
Thaise basilicum toevoegen.
De spaanse peper en limoenbladen de helft van de kokos melk er door heen doen.
Voeg voor de smaak toe, suiker of honing en vissaus.
Maakt het af met het laatste deel van kokosmelk en strooi de limoenblad overheen voor de heerlijke geur.
Is het te scherp voeg dan suiker of honing toe.
Ingrediënten 2 personen
Kipfilet of biefstuk in blokjes gesneden
Rode currypasta 1 of 2 eetlepels
Kokoscrème blik niet schudden alleen de crème gebruiken, kokoswater niet weggooien
Water of het watergedeelte van de kokosmelk 1 kopje of meer
Paar blaadjes Thaise basilicum gesneden
Zout of vissaus 2 tot 4 eetlepels
Rode of gele paprika in reepjes gesneden
Palmsuiker ik gebruik honing (of bruine suiker voor vervanging) 1-2 eetlepels
Kaffer limoenblaadjes julienne gesneden, nerf verwijderen
Julienne gesneden rode chili peper als je het echt scherp wilt
1 beker witte rijst koken voor erbij
Eventueel meer groentes in de curry zijn roosjes bloemkool en broccoli, kastanjechampignons, Shiitake , pompoenblokjes meekoken, champignons , courgette, oesterzwam enz......
Bereiding:
Wok of koekenpan warm maken, currypasta toevoegen en verwarmen tot de geuren vrijkomen en de olie zich scheidt van de pasta.
Kokoscrème toevoegen en op zacht vuur door elkaar roeren.
Vlees toevoegen met eventueel paprika en andere groente.
Thaise basilicum toevoegen.
De spaanse peper en limoenbladen de helft van de kokos melk er door heen doen.
Voeg voor de smaak toe, suiker of honing en vissaus.
Maakt het af met het laatste deel van kokosmelk en strooi de limoenblad overheen voor de heerlijke geur.
Is het te scherp voeg dan suiker of honing toe.
Reacties
Een reactie posten