Bloemkool knolselderijsoep
Wat hebben we nodig voor 4 personen.
1 bloemkool met loof en eventueel
1 stronk broccoli maar dat hoeft niet ( het schone loof kun je ook gebruiken zit heel veel smaak aan )
1 prei ( gesneden )
1 knolselderij
2 of 3 harde uien, gesnipperd, (rode mag ook)
2 of 3 tenen knoflook, gesnipperd
2 groentebouillonblokjes
Olijfolie
1 bloemkool met loof en eventueel
1 stronk broccoli maar dat hoeft niet ( het schone loof kun je ook gebruiken zit heel veel smaak aan )
1 prei ( gesneden )
1 knolselderij
2 of 3 harde uien, gesnipperd, (rode mag ook)
2 of 3 tenen knoflook, gesnipperd
2 groentebouillonblokjes
Olijfolie
1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 2 cm)
2 theelepels rode currypasta
250 ml. kookroom ( niet perse nodig )
Bladerdeeg ( niet perse nodig )
Snijd de (broccoli) en bloemkool roosjes en het schone blad in stukjes en bewaar ongeveer een vierde deel van de roosjes.
Snij de knolselderij in plakken en daarna in repen en blokjes met een groot mes.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote wok gooi de rode currypasta erbij en evengoed vermengen met de olie, fruit dan het uitje en de knoflook, gember en goed doorroeren, als deze glazig ziet de knolselderij, prei, knoflook en drie vierde deel van de bloemkoolroosjes erbij.
Voeg al roerend de bouillon toe en laat dit 20 minuten zachtjes koken.
Gooi eventueel de kookroom erbij en weer opwarmen.
Mix de soep met een staafmixer tot een gladde brei.
Blancheer ( is even kort koken dat het net niet gaar is ) de overgebleven bloemkoolroosjes en spoel ze hierna af met koud water anders garen ze door.
Als je het mooi wilt doen.
(ovenvaste) soepkommen
Gooi een schepje van de geblancheerde roosjes in de soepkom.
Schep hier soep overheen in de (ovenvaste) soepkommen.
Steek een plakje bladerdeeg uit ter grootte van de kop.
Smeer de randen van het plakje in met het eimengsel en plak het deeg op de kom.
Smeer de bovenkant van het plakje deeg ook in met het eimengsel gooi hier wat Provençaalse kruiden op.
Zet de kommen soep in de oven en verwarm ze 15 tot 20 minuten.
Wil je er echt werk van maken
Voor kaasvlinders:
2 plakjes bladerdeeg
100 g Parmezaanse kaas of andere gemalen
1 snuf Cayenne peper of andere
verse dragon, fijngehakt
De oven voorverwarmen op 190 graden.
Meng de Parmezaanse kaas met de overige ingrediënten en strooi dit mengsel over de plakjes bladerdeeg.
Vouw de kanten naar het midden en vouw het dan nog een keer op. Laat het een paar minuten koud worden in de koelkast.
Snijd de koude rollen in plakjes van een halve centimeter en leg deze plat op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de vlinders 10 minuten in de oven. Keer ze vervolgens om en bak ze nogmaals 5 minuten.
Serveer de kaasvlinders bij de soep.
2 theelepels rode currypasta
250 ml. kookroom ( niet perse nodig )
Bladerdeeg ( niet perse nodig )
Snijd de (broccoli) en bloemkool roosjes en het schone blad in stukjes en bewaar ongeveer een vierde deel van de roosjes.
Snij de knolselderij in plakken en daarna in repen en blokjes met een groot mes.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote wok gooi de rode currypasta erbij en evengoed vermengen met de olie, fruit dan het uitje en de knoflook, gember en goed doorroeren, als deze glazig ziet de knolselderij, prei, knoflook en drie vierde deel van de bloemkoolroosjes erbij.
Voeg al roerend de bouillon toe en laat dit 20 minuten zachtjes koken.
Gooi eventueel de kookroom erbij en weer opwarmen.
Mix de soep met een staafmixer tot een gladde brei.
Blancheer ( is even kort koken dat het net niet gaar is ) de overgebleven bloemkoolroosjes en spoel ze hierna af met koud water anders garen ze door.
Als je het mooi wilt doen.
(ovenvaste) soepkommen
Gooi een schepje van de geblancheerde roosjes in de soepkom.
Schep hier soep overheen in de (ovenvaste) soepkommen.
Steek een plakje bladerdeeg uit ter grootte van de kop.
Smeer de randen van het plakje in met het eimengsel en plak het deeg op de kom.
Smeer de bovenkant van het plakje deeg ook in met het eimengsel gooi hier wat Provençaalse kruiden op.
Zet de kommen soep in de oven en verwarm ze 15 tot 20 minuten.
Wil je er echt werk van maken
Voor kaasvlinders:
2 plakjes bladerdeeg
100 g Parmezaanse kaas of andere gemalen
1 snuf Cayenne peper of andere
verse dragon, fijngehakt
De oven voorverwarmen op 190 graden.
Meng de Parmezaanse kaas met de overige ingrediënten en strooi dit mengsel over de plakjes bladerdeeg.
Vouw de kanten naar het midden en vouw het dan nog een keer op. Laat het een paar minuten koud worden in de koelkast.
Snijd de koude rollen in plakjes van een halve centimeter en leg deze plat op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de vlinders 10 minuten in de oven. Keer ze vervolgens om en bak ze nogmaals 5 minuten.
Serveer de kaasvlinders bij de soep.
Reacties
Een reactie posten