Thaise gebakken rijst of nasi met sate

Benodigdheden voor 2 personen


2 kommetjes Basmati of andere rijst.
Eetlepel vissaus ( niet perse nodig als je al bouillonblokjes gebruikt 
1-2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
1 tomaat in blokjes gesneden
1 of 2 theelepels rode of gele curry
1/3 winterpeen, in blokjes gesneden
2 eieren
2 kipfilet
2 of 3 tenen knoflook
1 kippenbouillonblokje
Scheut kokos of olijfolie
Satésaus


Bereiding
Gooi de rijst en een bouillonblokje (even fijn maken) in een pan
water vullen tot een vingerdikte boven de rijst.

Zet dit op de kookplaat tot het kookt (regelmatig doorroeren met een vork dat de rijst los blijft).
Als het eenmaal goed kookt, het vuur of de warmtebron uit en met het deksel er op af laten koelen tot je het nodig hebt, liefst de dag erna!

Met de wokpan even 2 tot 4 eieren bakken onder het bakken af en toe doorroeren dat je allemaal losse stukjes krijgt, als dat klaar is even apart houden. 


Snij de uien en de knoflook fijn.
Snij een helft van 1 kipfilet ook fijn.
De andere 1,5 kipfilet in platte repen snijden voor de saté en even in een marinade leggen van een scheutje olie, twee theelepels rode of gele curry pasta en een beetje kerriepoeder.


Warm in een wokpan kokos of arachideolie op, gooi daar de rode curry in en evengoed doorroeren, dan de uien, knoflook er in, als het een beetje glazig is de halve fijn gesneden kipfilet erbij de gesneden tomaat blokjes en winterwortel.





Even zachtjes door laten bakken, de gesneden paprika, vissaus erbij gooien, dan kan ook de rijst er bij gedaan worden en goed door elkaar mengen.
Als je het te droog vindt kun je kippenbouillon maken 0,2 ltr. en een half blokje, lepel voor lepel erbij gooien en omscheppen tot het goed is.
Als het klaar is de vooraf gebakken stukjes ei erbij.
Je kunt ook een gebakken eitje op de nasi serveren.
Gebruik geen olie want dan wordt het veel te vet.




 







Thaise sate
De overige gemarineerde kip repen ( op een stokje rijgen maar hoeft niet ) en zachtjes  laten bakken in een koekenpan tot ze gaar zijn.

Thaise Sate












Gebruik je geen satésaus dan kun je de gebakken kipfilet ook overgieten met een beetje oestersaus en warm laten worden.

De satésaus

Je kunt in een pannetje de satésaus warm maken en gooi dit later over de gebakken kipfilet.
Je kunt ook ui en knoflook fijn snijden, deze even fruiten en dan de satésaus er bij gooien voor een lekkere saus, eventueel verdunnen met melk of water.












Reacties

Populaire posts