Goulash
1 kilo stoofvlees in dobbelstenen
250 gram spekblokjes
4 paprika's in reepjes of blokjes
4 uien gesnipperd
25 gram bakboter
1 blikje tomatenpuree
4-6 tenen knoflook geplet (niet geperst!)
2 eetlepels milde paprika poeder
1 theelepel karwijzaad
1 theelepel marjoraan
1 theelepel oregano
300 ml rode of witte wijn
Creme fraiche
Peper en zout
Runderbouillon
Smelt de bakboter in een braadpan en bak daarin de spekblokjes uit.
Haal de spekblokjes uit de pan met een schuimspaan.
Stoof in de achtergebleven bakboter de ui, knoflook en paprikapoeder voor ongeveer 3 minuten.
Voeg het vlees toe en bak dit rondom bruin.
Voeg de tomatenpuree, karwij, majoraan en oregano toe en daarna de wijn.
Goed doorroeren.
Verwarmen tot de wijn begint te borrelen en zet de pan dan op een sudder pitje met de deksel erop. Controleer na 1,5 uur of er nog genoeg vocht in de pan zit en voeg indien nodig 1 of 2 kopjes runderbouillon toe.
Voeg nu ook de paprika en spekblokjes toe en laat alles nog minimaal een half uur sudderen (of langer als het vlees nog niet mals is) voeg de crème fraîche toe en roer goed door en even laten trekken.
Serveer met pasta.
250 gram spekblokjes
4 paprika's in reepjes of blokjes
4 uien gesnipperd
25 gram bakboter
1 blikje tomatenpuree
4-6 tenen knoflook geplet (niet geperst!)
2 eetlepels milde paprika poeder
1 theelepel karwijzaad
1 theelepel marjoraan
1 theelepel oregano
300 ml rode of witte wijn
Creme fraiche
Peper en zout
Runderbouillon
Smelt de bakboter in een braadpan en bak daarin de spekblokjes uit.
Haal de spekblokjes uit de pan met een schuimspaan.
Stoof in de achtergebleven bakboter de ui, knoflook en paprikapoeder voor ongeveer 3 minuten.
Voeg het vlees toe en bak dit rondom bruin.
Voeg de tomatenpuree, karwij, majoraan en oregano toe en daarna de wijn.
Goed doorroeren.
Verwarmen tot de wijn begint te borrelen en zet de pan dan op een sudder pitje met de deksel erop. Controleer na 1,5 uur of er nog genoeg vocht in de pan zit en voeg indien nodig 1 of 2 kopjes runderbouillon toe.
Voeg nu ook de paprika en spekblokjes toe en laat alles nog minimaal een half uur sudderen (of langer als het vlees nog niet mals is) voeg de crème fraîche toe en roer goed door en even laten trekken.
Serveer met pasta.
Reacties
Een reactie posten