Pastéis de Bacalhau -stokviskroketjes- (Portugal)
Portugees snacken
Ingrediënten
600 gram Bacalhau
800 gram aardappelen
4 eieren
1 fijngesneden grote ui
2 tenen knoflook
Verse peterselie
Zwarte peper
Zeezout
Olijfolie zonnebloemolie om te frituren (of frituurolie)
Bereiding
Gooi de aardappels in een ruime pan met water en een klein beetje zout, leg de Bacalhau daar boven op.
Kook de aardappels en de Bacalhau tien minuten en haal dan de Bacalhau er uit en laat afkoelen.
Kook de aardappels tot ze gaar zijn.
Zodra de vis afgekoeld is maak je hem schoon.
Graten (goed verwijderen) en huid kunnen weg en de rest trek je uit elkaar in kleine stukjes voor later om goed fijn te maken
Je kunt de Bacalhau in een theedoek doen en er dan mee op een stevig iets slaan om het fijn te krijgen
Zodra je aardappels gekookt zijn, maak je hier puree van.
Gewoon met een flinke stamper erin en stampen maar.
Hier doe je naar smaak, fijngesneden ui, knoflook, peterselie en zwarte peper door en het vis mengsel door.
Natuurlijk weer goed roeren!
Nu voeg je, één voor één, de eieren toe.
Het gaat erom dat je een stevig consistente massa krijgt die je makkelijk tot pastéis kunt vormen. Soms heb je hiervoor meer of minder eieren voor nodig.
Neem twee eetlepels en haal die even vluchtig door de olijfolie voordat je een lepel puree schept. Hier maak je dan met de twee lepels quenelles van (langwerpig balletje).
Ga door totdat al je puree op is en je een bord vol pastéis hebt.
Deze kun je in de frituurpan frituren.
Als je het op het fornuis doet, vergeet ze dan niet te keren.
Zodra ze klaar zijn even laten uitlekken op keukenpapier en smullen maar.
Ze zijn zowel warm als koud te eten!
Bom apetite!
Ingrediënten
600 gram Bacalhau
800 gram aardappelen
4 eieren
1 fijngesneden grote ui
2 tenen knoflook
Verse peterselie
Zwarte peper
Zeezout
Olijfolie zonnebloemolie om te frituren (of frituurolie)
Bereiding
Gooi de aardappels in een ruime pan met water en een klein beetje zout, leg de Bacalhau daar boven op.
Kook de aardappels en de Bacalhau tien minuten en haal dan de Bacalhau er uit en laat afkoelen.
Kook de aardappels tot ze gaar zijn.
Zodra de vis afgekoeld is maak je hem schoon.
Graten (goed verwijderen) en huid kunnen weg en de rest trek je uit elkaar in kleine stukjes voor later om goed fijn te maken
Je kunt de Bacalhau in een theedoek doen en er dan mee op een stevig iets slaan om het fijn te krijgen
Zodra je aardappels gekookt zijn, maak je hier puree van.
Gewoon met een flinke stamper erin en stampen maar.
Hier doe je naar smaak, fijngesneden ui, knoflook, peterselie en zwarte peper door en het vis mengsel door.
Natuurlijk weer goed roeren!
Nu voeg je, één voor één, de eieren toe.
Het gaat erom dat je een stevig consistente massa krijgt die je makkelijk tot pastéis kunt vormen. Soms heb je hiervoor meer of minder eieren voor nodig.
Neem twee eetlepels en haal die even vluchtig door de olijfolie voordat je een lepel puree schept. Hier maak je dan met de twee lepels quenelles van (langwerpig balletje).
Ga door totdat al je puree op is en je een bord vol pastéis hebt.
Deze kun je in de frituurpan frituren.
Als je het op het fornuis doet, vergeet ze dan niet te keren.
Zodra ze klaar zijn even laten uitlekken op keukenpapier en smullen maar.
Ze zijn zowel warm als koud te eten!
Bom apetite!
Reacties
Een reactie posten