Minestronesoep met balletjes

Gehaktballetjes:
400 gram rundergehakt
½ theelepel knoflookpoeder
1 theelepel oregano
Snufje cayennepeper
1 klein uitje, fijn gesnipperd
1 eetlepel vers gehakte peterselie

2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
1 ui, gesnipperd
2 liter runderbouillon (van 3 tabletten)
2 theelepels gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
Snufje chilipoeder (naar smaak)
1 grote courgette, in kleine blokjes
1 blikje tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree á 140 gram
2 eetlepels vers gehakte peterselie
Twee handen verse spinazie
1 klein blikje witte bonen, afgespoeld
olijfolie



1. Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan
2. Voeg de wortel, bleekselderij, knoflook en ui toe en laat een minuut of vijf op laag vuur zachtjes bakken
3. Voeg de bouillon, oregano, Italiaanse kruiden, chilipoeder, tomatenblokjes en tomatenpuree toe en roer even door elkaar
4. Voeg de courgette en de gehaktballetjes toe en laat zachtjes koken tot de balletjes gaar zijn (ca. 10 minuten)
5. Doe nu de witte bonen, spinazie en peterselie bij de soep en laat even mee warmen tot de spinazie geslonken is
6. Breng de soep voor het serveren op smaak met peper en zout

Reacties

Populaire posts