Broodje Surinaamse kip

Ingrediënten
  • 2 ( afbak )broodjes naar keuze
  • 2 kipfilets
  • 2 zoetzure augurken
  • Handje rucola
  • 2 eieren
  • 1 kippenbouillontablet
Voor het lichtpittige kerriesausje
  • 3 el mayonaise of griekse yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 tl gembersiroop
  • 1/2 tl sambal manis (meer mag ook als je van pittig houdt)
Verder nodig
Grillpan
Bereiding
Breng een pan met water en de kippenbouillontablet aan de kook. Leg de kipfilets in het water, doe de deksel op de pan en draai het vuur uit. Laat de kip circa 15 tot 25 minuten in het hete water garen — de gaartijd is afhankelijk van de dikte van de kipfilets. Haal de kipfilets uit het water en dep droog. De kippenbouillon heb je niet meer nodig, maar kun je gebruiken voor bijvoorbeeld kippensoep.
De volgende stap kun je eventueel ook achterwege laten, maar door de kip te grillen krijgt hij extra smaak.
Verhit de grillpan en laat heet worden. Smeer de kipfilets in met wat olie en bestrooi met zout en peper (ik gebruikte cajunkruiden). Gril de kipfilets aan beide kanten, totdat ze mooie grillstrepen hebben. Niet langer grillen dan nodig is — de kip is al gaar en anders wordt hij droog. Leg de kip op een snijdplank en laat even rusten.
Kook ondertussen de eieren hard. Pel en snijd in plakjes. Bak de broodjes af volgens de omschrijving op het pak.
Snijd de augurken in smalle reepjes. Snijd de broodjes open. Roer voor het sausje alle ingrediënten door elkaar en besmeer hiermee beide helften van het broodje. Snijd de kipfilets in dunne plakken. Beleg de onderkant van het broodje met rucola, kipfilet, plakjes ei en augurk.

Reacties

Populaire posts