Steak Tartaar - Filet Americain Préparé
BENODIGDHEDEN :
300 à 400 gram rundvlees (biefstuk, rosbief, ...)
1 eierdooier
1 koffielepel mosterd
4 eetlepels olie
1 eetlepel Worchester saus
1 eetlepel ketchup
1 koffielepel Tabasco
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel gehakte peterselie
1 fijngehakte sjalot
peper en zout
kleine augurkjes
zilveruitjes
BEREIDING :
Neem een grote kom en roer de eierdooier los met een eetlepel water en de mosterd, roer er dan de olie door.
Goed mengen tot een gebonden saus.
Roer nu de Worchester saus, Tabasco en ketchup door de saus.
Meng nu ook de peterselie, kappertjes en sjalot door de saus.
Het rauwe rundvlees met een vlijmscherp mes in heel kleine stukjes snijden of bij de slager laten malen.
Dit in de kom doen en lichtjes kruiden met peper en zout.
Roer het vlees door de saus tot alles goed gemengd is.
Doe dit heel kort voor het opdienen of bereiding aan tafel.
Verdeel de americain in twee en schik het vlees op twee borden met enkele augurkjes en zilveruitjes bovenop.
300 à 400 gram rundvlees (biefstuk, rosbief, ...)
1 eierdooier
1 koffielepel mosterd
4 eetlepels olie
1 eetlepel Worchester saus
1 eetlepel ketchup
1 koffielepel Tabasco
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel gehakte peterselie
1 fijngehakte sjalot
peper en zout
kleine augurkjes
zilveruitjes
BEREIDING :
Neem een grote kom en roer de eierdooier los met een eetlepel water en de mosterd, roer er dan de olie door.
Goed mengen tot een gebonden saus.
Roer nu de Worchester saus, Tabasco en ketchup door de saus.
Meng nu ook de peterselie, kappertjes en sjalot door de saus.
Het rauwe rundvlees met een vlijmscherp mes in heel kleine stukjes snijden of bij de slager laten malen.
Dit in de kom doen en lichtjes kruiden met peper en zout.
Roer het vlees door de saus tot alles goed gemengd is.
Doe dit heel kort voor het opdienen of bereiding aan tafel.
Verdeel de americain in twee en schik het vlees op twee borden met enkele augurkjes en zilveruitjes bovenop.
Reacties
Een reactie posten