Kruidig runderstoofpotje
Dit heb je nodig voor 4 personen
2 el olijfolie
600 g runderriblappen, in stukjes
1 ui, gesnipperd
1/2 winterwortel, in stukjes
1 groene paprika, in reepjes
1 rode paprika, in reepjes
100 g chorizoworst, in stukjes
2 tenen knoflook, in plakjes
1 el bloem
1 blik tomatenblokjes
1 runderbouillontablet
100 ml medium sherry
2 kruidnagels
2 laurierblaadjes
4 el peterselie, fijngesneden
2 el olijfolie
600 g runderriblappen, in stukjes
1 ui, gesnipperd
1/2 winterwortel, in stukjes
1 groene paprika, in reepjes
1 rode paprika, in reepjes
100 g chorizoworst, in stukjes
2 tenen knoflook, in plakjes
1 el bloem
1 blik tomatenblokjes
1 runderbouillontablet
100 ml medium sherry
2 kruidnagels
2 laurierblaadjes
4 el peterselie, fijngesneden
Zo maak je het
Verwarm de olijfolie in een braadpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak het rondom goudbruin. Neem het vlees uit de pan en bak in het achtergebleven bakvet de ui, wortel en paprika. Voeg na ca. 3 minuten de chorizo en de knoflook toe. Bak ca. 5 minuten en strooi dan de bloem erover. Schep even om en dan het vlees terug in de pan met de tomatenblokjes, het verkruimelde bouillonblokje, 200 ml water, sherry, kruidnagels en laurierblaadjes. Schep alles goed om en laat minstens 1,5 uur sudderen op een zacht vuur met de deksel op de pan. Bestrooi voor serveren met de peterselie.
Verwarm de olijfolie in een braadpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak het rondom goudbruin. Neem het vlees uit de pan en bak in het achtergebleven bakvet de ui, wortel en paprika. Voeg na ca. 3 minuten de chorizo en de knoflook toe. Bak ca. 5 minuten en strooi dan de bloem erover. Schep even om en dan het vlees terug in de pan met de tomatenblokjes, het verkruimelde bouillonblokje, 200 ml water, sherry, kruidnagels en laurierblaadjes. Schep alles goed om en laat minstens 1,5 uur sudderen op een zacht vuur met de deksel op de pan. Bestrooi voor serveren met de peterselie.
Het kruidig runderstoofpotje is lekker met aardappelpuree of een stokbroodje.
Tip 1:
Als je de saus wat meer wilt laten inkoken, neem je het laatste kwartier de deksel van de pan.
Als je de saus wat meer wilt laten inkoken, neem je het laatste kwartier de deksel van de pan.
Reacties
Een reactie posten