Sla-stamppot met gebraden gehaktballetjes.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 – 1,5 kilo aardappels
- Grote krop zachte botersla (ijsbergsla of little gem kan ook)
- 4 hardgekookte eieren
- 4 tomaten
- 1/2 sjalotje
- Halfvolle melk
- Roomboter
- Peper en zout
- Eventueel gefrituurde uitje
Bereiding
Schil de aardappels en kook ze in een pan met ruim water en zout gaar. Was de botersla grondig, dep droog met een theedoek en snijd ze in grove stukken. Pel de eieren en hak ze grof. Verwijder het sap en zaad uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukken. Pel het sjalotje en snipper de helft heel fijn. Giet de aardappels af en zet ze terug op laag vuur. Stamp de aardappels fijn. Verwarm wat melk en roomboter en roer dit door de puree. Breng goed op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en roer de sla, sjalot, tomaat en ei door de puree.
Schil de aardappels en kook ze in een pan met ruim water en zout gaar. Was de botersla grondig, dep droog met een theedoek en snijd ze in grove stukken. Pel de eieren en hak ze grof. Verwijder het sap en zaad uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukken. Pel het sjalotje en snipper de helft heel fijn. Giet de aardappels af en zet ze terug op laag vuur. Stamp de aardappels fijn. Verwarm wat melk en roomboter en roer dit door de puree. Breng goed op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en roer de sla, sjalot, tomaat en ei door de puree.
Strooi voor het serveren wat gefrituurde uitjes over de stamppot.
- Link ophalen
- X
- Andere apps
Reacties
Een reactie posten