Broccoli met kip en champignons
Ingrediënten:
- 300 gram kipfilet
- 250 gram champignons
- 1 broccoli
- 2 eetlepels bloem
- 1 ui
Saus:
250 milliliter kippenbouillon
4 eetlepels sojasaus
3 eetlepels honing
2 teentjes knoflook
2 theelepels sesamolie
½ theelepel gemberpoeder
Recept:
1.Snipper de ui, snijd de broccoli in kleine roosjes, de champignons in plakjes en de kipfilet in blokjes.
2. Doe 1 eetlepel bloem in een schaaltje en wentel hier de kipblokjes door tot ze voorzien zijn van een laagje bloem.
3. Verhit een beetje olie in een diepe pan en bak hierin de kip tot het goudbruin en gaar is.
4. Roer ondertussen alle ingrediënten voor de saus inclusief de resterende eetlepel bloem door elkaar en zet even apart.
5. Schep de kipfilet uit de pan, verhit een opnieuw een beetje olie in de pan en bak hierin de champignons, broccoli en ui tot het iets zachter begint te worden.
6. Schenk de saus bij de groenten in de pan en breng deze aan de kook. Laat 2 minuten meekoken voordat je de kip toevoegt.
7. Verhit het geheel nog even kort en serveer het gerecht met witte rijst. Merk je nou dat de saus nog niet dik genoeg is dan kun je deze dikker maken met behulp van een beetje maizena.
Reacties
Een reactie posten