Risotto
75 g Parmigiano Reggiano (stuk)
100 ml droge witte wijn
300 g risotto rijst
Een klont boter en een scheut olijfolie
1 ui of een paar sjalotten
1¼ liter kippenbouillon van tablet (2 tabletten, heet)
Breng de bouillon aan de kook en laat staan.
Snipper ondertussen de ui.
Verhit de boter helft van de olijfolie op laag vuur.
Voeg de ui toe en fruit 3 min. tot hij glazig is.
Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.
Voeg de witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen.
Voeg een scheut kippenbouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen.
Herhaal dit tot de rijst gaar is, duurt ongeveer 20 min.
Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.
Neem de pan van het vuur en voeg de kaas en de rest van de boter toe.
Laat met de deksel op de pan 3 min. staan.
Neem de deksel van de pan, roer de risotto door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met wat extra Parmezaanse kaas en peper en serveer direct.
Basisrecept voor risotto
Het basisrecept voor 4 personen bestaat uit de volgende ingrediënten:
• 350 tot 400 gram risotto van goede kwaliteit
• 40 gram boter
• 1 ui
• 100 milliliter Italiaanse droge witte wijn
• 1 liter kippenbouillon
• 50 gram Parmigiano Reggiano kaas
• Vers gemalen peper
• Zeezout
100 ml droge witte wijn
300 g risotto rijst
Een klont boter en een scheut olijfolie
1 ui of een paar sjalotten
1¼ liter kippenbouillon van tablet (2 tabletten, heet)
Breng de bouillon aan de kook en laat staan.
Snipper ondertussen de ui.
Verhit de boter helft van de olijfolie op laag vuur.
Voeg de ui toe en fruit 3 min. tot hij glazig is.
Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.
Voeg de witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen.
Voeg een scheut kippenbouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen.
Herhaal dit tot de rijst gaar is, duurt ongeveer 20 min.
Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.
Neem de pan van het vuur en voeg de kaas en de rest van de boter toe.
Laat met de deksel op de pan 3 min. staan.
Neem de deksel van de pan, roer de risotto door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met wat extra Parmezaanse kaas en peper en serveer direct.
Basisrecept voor risotto
Het basisrecept voor 4 personen bestaat uit de volgende ingrediënten:
• 350 tot 400 gram risotto van goede kwaliteit
• 40 gram boter
• 1 ui
• 100 milliliter Italiaanse droge witte wijn
• 1 liter kippenbouillon
• 50 gram Parmigiano Reggiano kaas
• Vers gemalen peper
• Zeezout
Reacties
Een reactie posten