Chakhokhbili met een vleugje Khmeli-Suneli
Ingrediënten :
- 1 kilo drumsticks of kippendij
- 3 grote witte uien
- 3 grote sappige tomaten
- zout (hoeveelheid afhankelijk van de voorkeur)
- 20 gram verse groene koriander
- 20 gram verse peterselie
- 1 hete groene paprika
- 50 ml witte wijn azijn
- 6 eetlepels olie
- 4-5 laurierblaadjes
- 4 teentjes knoflook
- Snuifje Khmeli-Suneli
- 1 el rode paprika
Bereiding :
Snijd de kip en voeg deze toe aan een pan met de laurierblaadjes.
Voeg 50 ml witte wijnazijn en 50 ml water toe en laat koken tot de azijn en het water zijn verdwenen (af en toe roeren).
Zodra de azijn en het water zijn verdwenen, voeg je 6 eetlepels olie en gehakte uien toe en bak je tot de uien een beetje bruin worden.
Verwijder de schil van de tomaten en hak ze fijn.
Plet de knoflook en voeg, samen met de tomaten, toe aan de pan.
Voeg een vleugje Khmeli-Suneli toe
Bak 7-8 minuten, onder regelmatig roeren.
Hak de koriander en de peterselie fijn.
Hak de hete groene paprika fijn.
Voeg toe aan de pan, samen met zout afhankelijk van persoonlijke voorkeur en rode peper.
Roer en zet het vuur uit.
Ingrediënten: Khmeli-Suneli
- 2 eetlepels gedroogde marjolein
- 2 eetlepels gedroogde dille
- 2 eetlepels gedroogde zomer hartig
- 2 eetlepels gedroogde munt
- 2 eetlepels gedroogde peterselie
- 2 eetlepels gemalen koriander
- 1 eetlepel gedroogde fenegriekbladeren
- 2 theelepels gedroogde gemalen goudsbloembloemblaadjes
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- 1 theelepel gemalen fenegriekzaden
- 2 gemalen laurierblaadjes
Alles in een vijzel en fijn malen.
Reacties
Een reactie posten