Twee Thaise pompoensoepen

Thaise pompoensoep (1)

Ingrediënten:
  • 2 eetlepels olie
  • 2 kleine fijn gesneden pepertjes
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 4 fijn gesneden sjalotjes
  • 1 fijn gesneden limoenblaadje, nerf verwijderen
  • 1 stengel citroengras
  • 500 ml kippenbouillon
  • 350 ml kokosmelk
  • 500 gram in blokjes gesneden pompoen (zonder schil)
  • 1 bosje verse basilicum blaadjes
  • Verse koriander 10 blaadjes fijngesneden
  • 1 cm gember vers en fijngehakt
  • Voor de garnering wat geroosterde broodblokjes





Bereiding:

Verhit de olie in een pan en voeg de knoflook, sjalotjes, pepertjes en gember toe en roerbak even kort zodat alle geuren vrijkomen.
Voeg nu de pompoenblokjes toe, bak kort mee en voeg daarna de kippenbouillon, citroengras toe.
Voeg ook de kokosmelk toe.
Laat nu zachtjes doorkoken tot de pompoen zacht word.
Haal de citroengras uit de soep en blender vervolgens de soep met de staafmixer.
Voeg als laatste de koriander toe en garneer met wat broodblokjes en een paar blaadjes basilicum.


Thaise pompoensoep (2)

Ingrediënten:

  • 400 gr pompoenblokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 500 ml kippenbouillon
  • takjes verse koriander
  • halve tl gember
  • snufje zwarte peper

Bereiding:

Snipper de ui en snijd de knoflook en rode peper fijn.
Je kunt naar smaak wat minder of meer rode peper gebruiken.
Je kunt de pitjes uit de rode peper weghalen, dan wordt de soep ook minder pittig.
Giet een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en rode peper aan.
Na 2-3 minuten voeg je de pompoenblokjes, kokosmelk, gember en bouillon toe.
Breng de soep aan de kook en laat de soep ongeveer 10-15 minuten pruttelen totdat de pompoenblokjes zacht zijn.
Vervolgens pureer je de soep.
Serveer de soep met wat verse koriander en een snufje zwarte peper.

Reacties

Populaire posts