Aardappeltjes uit de oven
Ingrediënten: 4 personen
Bereiding:
- 750 gram aardappeltjes
- flinke theelepel rozemarijn
- flinke theelepel tijm
- 2 (flinke) tenen knoflook
- halve theelepel kerrie
- peper
- zout
- olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Spoel de aardappels af, borstel ze schoon en snijd ze zó dat ze ongeveer even groot zijn.
- De aardappeltjes 10 minuten voorkoken zodat ze straks in de oven sneller gaar worden.
- Maak een papje van geperste knoflook, kerrie, peper, zout, tijm en rozemarijn met olijfolie.
- Verdeel de aardappels in een ovenschaal.
- De olijfolie met kruiden goed met de aardappel mengen.
- Desgewenst kun je extra olijfolie over de aardappelen sprenkelen.
- Bak de aardappelen ongeveer 20/ 30 minuten in de oven op 200 graden.
- Controleer of de aardappels mooi gaar zijn voor je ze uit de oven haalt.
- Aardappeltjes serveren met vlees en groenten, of een salade.
- Lekker met mayonaise.
Reacties
Een reactie posten