Aardappeltjes uit de oven

Ingrediënten: 4 personen


  • 750 gram aardappeltjes
  • flinke theelepel rozemarijn
  • flinke theelepel tijm
  • 2 (flinke) tenen knoflook
  • halve theelepel kerrie
  • peper
  • zout
  • olijfolie





Bereiding:


  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Spoel de aardappels af, borstel ze schoon en snijd ze zó dat ze ongeveer even groot zijn.
  • De aardappeltjes 10 minuten voorkoken zodat ze straks in de oven sneller gaar worden.
  • Maak een papje van geperste knoflook, kerrie, peper, zout, tijm en rozemarijn met olijfolie.
  • Verdeel de aardappels in een ovenschaal.
  • De olijfolie met kruiden goed met de aardappel mengen.
  • Desgewenst kun je extra olijfolie over de aardappelen sprenkelen.
  • Bak de aardappelen ongeveer 20/ 30 minuten in de oven op 200 graden.
  • Controleer of de aardappels mooi gaar zijn voor je ze uit de oven haalt.
  • Aardappeltjes serveren met vlees en groenten, of een salade.
  • Lekker met mayonaise.

Reacties

Populaire posts