Rode linzensoep
Ingrediënten:
- 1 aardappel of zoete aardappel
- 2 wortels
- 2 tomaten
- 2 witte ui
- 2 teentjes knoflook
- 50 ml olijfolie
- 5 g paprikapoeder
- 3 g zwarte peper
- 10 g zout
- 1 blikje tomatenpuree
- 200 g rode linzen
- 1,5 liter water
- 1 blokje roomboter bouillon of vervang de roomboter bouillon met kip of groente bouillon.
- Je kunt ook nog soepballetjes toevoegen
- Ook lekker met kippenvlees net als kippensoep, dan de kip eerst in de bouillon koken
Bereiding:
Schil en snijd de aardappel en wortels in stukken.
Ontvel de tomaten, ui en knoflook en snijd in stukken.
Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe.
Bak de ui goudbruin en voeg de knoflook, wortel, tomaat, aardappel, paprikapoeder, zwarte peper en zout toe.
Bak samen voor een minuut en voeg de tomatenpuree, rode linzen en gekookt water toe.
Zet het op hoog vuur, als het borrelt het vuur op z’n laagst en verder koken voor zo’n 20 minuten.
Voeg de roomboter bouillon toe en roer het goed samen, kook dit weer zo’n 10/15 minuten.
Met de staafmixer pureren en laat het weer verder koken voor zo’n 5 minuten.
Garneer het met Turkse yoghurt, paprikapoeder en maak het af met citroen.
Reacties
Een reactie posten