Italiaanse kip/ groenteschotel

3 – 4 personen
  • 2 tot 4 kipdij-filets of drumsticks
  • 1 courgette
  • 1 bakje champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 3 eetlepels zongedroogde tomaten
  • verse basilicum
  • Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • peper en zout

1. Snijd alle groenten in blokjes of kleine stukjes. Zet ze even apart. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snijd ze in vieren.
2. Verhit een klein beetje olie in een hapjespan en bak hierin de kip om en om goudbruin. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn, een mooi kleurtje krijgen is voldoende. Breng de kip vervolgens rijkelijk op smaak met peper en zout en zet apart.
3. Verhit opnieuw een beetje olie in de pan en fruit hierin de knoflook en de ui tot ze goed beginnen te geuren. Voeg hierna de rest van de groenten toe en bak dit zo’n vijf minuten door tot de groenten zacht beginnen te worden.
4. Voeg hierna de tomatenblokjes toe, samen met Italiaanse kruiden en peper en zout naar smaak. Schep het geheel even goed om en leg de kipfilets terug in de pan. Bedek ze een beetje met de tomatensaus.
5. Laat de saus vijf minuten zachtjes pruttelen en voeg dan de balsamico-azijn en verse basilicum naar smaak toe.
6. Laat de deksel van de pan, draai het vuur laag en laat de saus een minuut of twintig zachtjes door koken tot de kip gaar is en de saus dikker begint te worden.

Reacties

Populaire posts