Italiaanse tomatensoep met mascarpone
Italiaanse tomatensoep met mascarpone.
Recept voor 2-3 kommetjes soep
Tijd: 20-25 min.
Tijd: 20-25 min.
Benodigdheden:
- 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
- 5-6 tomaten
- 1 kleine ui
- 1 teen knoflook
- 500 ml water
- 1 bouillonblokje groenten
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl tijm
- 1 tl oregano
- snufje zwarte peper
- 2 el mascarpone
- evt. vermicelli
Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn.
Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje en de knoflook op een zacht vuurtje aan. Ondertussen snijd je de tomaten in stukjes.
Na circa 2-3 minuten, als je uitje is aangefruit, voeg je de tomatenpuree toe.
Bak dit 1 minuut mee en voeg dan de stukjes tomaat toe.
Goed mengen en laat de stukjes tomaat een paar minuten meebakken.
Voeg daarna de kruiden, het water en het bouillonblokje toe.
Laat dit circa 10-15 minuten pruttelen.
Voeg dan de mascarpone toe en pureer de soep met een staafmixer.
Zet de pan met soep eventueel weer terug op het vuur en voeg de vermicelli toe en laat de soep nog een paar minuten doorkoken.
Reacties
Een reactie posten