Zelf gehaktkruiden maken

Mix voor ouderwetse Hollandse gehaktkruiden

  • 1 theelepel nootmuskaat poeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • ½ theelepel gemalen zwarte peper
  • ½ theelepel zeezout

Mix voor Mexicaanse gehaktkruiden

  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zeezout
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • ½  theelepel hete chilipeper
  • ½ theelepel gemalen witte peper
  • ½ theelepel cacao

Mix voor Griekse gehaktkruiden

  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • ¼ theelepel uienpoeder
  • ¼ theelepel zwarte peper
  • ½ theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • ½ theelepel gedroogde chilipoeder

Mix voor Marokkaanse gehaktkruiden

  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels gerookte paprika
  • 1 theelepel gedroogde chilipoeder
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zeezout

Reacties

Populaire posts