Spaanse kip

Spaanse kip met chorizo, courgette en aardappeltjes


Ingredienten
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie om in te bakken ( geen extra vierge )
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 8 kip drumsticks of een gelijk portie kipfilet
  • 1 chorizoworst
  • 500 gram krieltjes
  • 1 sinaasappel
  • 1 courgette
  • peper en eventueel zout


Bereiding 


Verhit de oven tot 220 °C / gasovenstand 7.
Giet de olie in 2 ondiepe braadsleden, 1 eetlepel in elke. Wrijf het vel van de kippendijen in met de olie en leg ze met de velkant naar boven in de braadsleden, 6 in de ene, 6 in de andere.
Verdeel de chorizo en de aardappelen over de 2 braadsleden. Strooi er de ui en de oregano over en rasp er de schil van een sinaasappel over.
Zet de braadsleden 1 uur in de oven, maar zet na 30 minuten de braadslee die onder staat boven en omgekeerd. Bedruip de inhoud met het oranje gekleurde braadvocht.

Reacties

Populaire posts