Spaanse kip
Spaanse kip met chorizo, courgette en aardappeltjes
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 4 eetlepels olijfolie om in te bakken ( geen extra vierge )
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 8 kip drumsticks of een gelijk portie kipfilet
- 1 chorizoworst
- 500 gram krieltjes
- 1 sinaasappel
- 1 courgette
- peper en eventueel zout
Bereiding
Verhit de oven tot 220 °C / gasovenstand 7.
Giet de olie in 2 ondiepe braadsleden, 1 eetlepel in elke. Wrijf het vel van de kippendijen in met de olie en leg ze met de velkant naar boven in de braadsleden, 6 in de ene, 6 in de andere.
Verdeel de chorizo en de aardappelen over de 2 braadsleden. Strooi er de ui en de oregano over en rasp er de schil van een sinaasappel over.
Zet de braadsleden 1 uur in de oven, maar zet na 30 minuten de braadslee die onder staat boven en omgekeerd. Bedruip de inhoud met het oranje gekleurde braadvocht.
Reacties
Een reactie posten