Ouderwetse Kippensoep
Ingrediƫnten:
4 personen
- 2 liter water
- 2 kippenbouten
- 2 uien
- 1 prei
- 2 winterpenen
- 1 zakje soepgroenten (fijngesneden)
- 1 handje vermicelli
- 1 handje peterselie (fijngesneden - vers)
- 2 takjes tijm
- 1 theelepel zwarte peperkorrels
- 1 laurierblaadje
- 1 stukje foelie
- 2 eetlepels citroensap
- zout
- kippenbouillon blokjes naar grote en smaak
- Snijd de prei in dunne plakjes.
- Schil de winterpeen en snijd deze in blokjes.
- Snipper 1 van de uien.
- Kneus de peperkorrels of gebruik een pepermolen om ze fijn te malen.
- Doe de kippenbouten in een ruime pan en voeg de prei, water, winterpeen, ui, peperkorrels, tijm, het laurierblaadje, foelie en de helft van de peterselie toe.
- Voeg geen zout toe (dit doe je pas later).
- Breng aan de kook en schep eventueel het schuim (als de soep aan het koken is) eraf.
- Haal de kip als het redelijk gaar is uit de pan en pluis deze, bewaar het kippenvlees.
- Gooi de botjes en de vellen weer terug en kook verder.
- Zet het vuur lager en laat de soep ongeveer 2 tot 3 uur zachtjes pruttelen.
- Giet de bouillon door een vergiet en vang de bouillon op in een soeppan.
- De groenten,kruiden en kip kun je nu weggooien; deze gebruikte je om smaak te geven.
- Zet de bouillon met de gepluisde kip weer op het vuur.
- Snijd het uitje fijn, voeg samen met citroensap, peterselie, vermicelli en fijne soepgroenten.
- Laat de kippensoep nog even een kwartiertje laten pruttelen en breng daarna de soep op smaak.
- Doe naar smaak, een beetje ketjap, sambal, sojasaus of alleen kippenbouillon.
Reacties
Een reactie posten