Ouderwetse Kippensoep

Ingrediƫnten:
4 personen
  • 2 liter water
  • 2 kippenbouten
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 2 winterpenen
  • 1 zakje soepgroenten (fijngesneden)
  • 1 handje vermicelli
  • 1 handje peterselie (fijngesneden - vers)
  • 2 takjes tijm
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • 1 laurierblaadje
  • 1 stukje foelie
  • 2 eetlepels citroensap
  • zout
  • kippenbouillon blokjes naar grote en smaak



  • Snijd de prei in dunne plakjes.
  • Schil de winterpeen en snijd deze in blokjes.
  • Snipper 1 van de uien.
  • Kneus de peperkorrels of gebruik een pepermolen om ze fijn te malen.
  • Doe de kippenbouten in een ruime pan en voeg de prei, water, winterpeen, ui, peperkorrels, tijm, het laurierblaadje, foelie en de helft van de peterselie toe.
  • Voeg geen zout toe (dit doe je pas later).
  • Breng aan de kook en schep eventueel het schuim (als de soep aan het koken is) eraf.
  • Haal de kip als het redelijk gaar is uit de pan en pluis deze, bewaar het kippenvlees.
  • Gooi de botjes en de vellen weer terug en kook verder.
  • Zet het vuur lager en laat de soep ongeveer 2 tot 3 uur zachtjes pruttelen.
  • Giet de bouillon door een vergiet en vang de bouillon op in een soeppan.
  • De groenten,kruiden en kip kun je nu weggooien; deze gebruikte je om smaak te geven.
  • Zet de bouillon met de gepluisde kip weer op het vuur.
  • Snijd het uitje fijn, voeg samen met citroensap, peterselie, vermicelli en fijne soepgroenten.
  • Laat de kippensoep nog even een kwartiertje laten pruttelen en breng daarna de soep op smaak.
  • Doe naar smaak, een beetje ketjap, sambal, sojasaus of alleen kippenbouillon.


Reacties

Populaire posts