Shoarma kruiden
Shoarma kruiden (maak extra, voor een volgende keer…)
- 0,5 tl. cayennepeper
- 0,5 tl. kurkuma
- 1,0 tl. gemberpoeder
- 0,5 tl. kaneel
- 1,0 tl. knoflookpoeder
- 1,0 tl. Komijn
- 1,0 tl. korianderpoeder
- 0,5 tl. nootmuskaat
- 1,0 tl. paprikapoeder
- 1,0 tl. peterselie, gedroogd
- 1,0 tl. peper
- 1,0 tl. selderijblad, gedroogd
- 1,0 tl. zout
- 0,5 tl. zwarte peper
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gemalen koriander
- ½ theelepel geelwortel
- ½ theelepel gemalen kruidnagel
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- ½ theelepel kaneel
- 1 theelepel gemalen gember
- ½ theelepel cayennepeper
- ½ theelepel zeezout
- Neem een bij voorkeur granieten en vul deze met alle kruiden.
- Meng de kruiden eerst en stamp en wrijf de kruiden vervolgens fijn
2 t vers gemalen zwarte peper
1 t cayennepeper
2 t paprikapoeder
1 t gemalen kruidnagel
1 t kaneel
2 t korianderpoeder
2 t knoflookpoeder
2 t gemberpoeder
1 t zeezout fijn
2 t komijn (djinten)
Bereidingswijze
Meng alle kruiden door elkaar behalve zout, selderijblad en peterselie.
Deze laatste 3 ingredienten maak je eerst in een vijzel of koffiemolen tot een fijn poeder.
Deze laatste 3 ingredienten maak je eerst in een vijzel of koffiemolen tot een fijn poeder.
Ik heb het complete mengsel gebruikt voor 600 gram vlees.
Bewaar de kruiden in een afgesloten pot.
Dit is de echte kruidenmix om goede shoarma van uitmuntende kwaliteit mee te maken.
Ik maak ze altijd zelf. Je kan potjes kopen, er zit voornamelijk zout in.
Shoarma wordt gemaakt van mals lamsvlees.
Dit is voldoende voor 2 kilo vlees.
Meng alles goed door elkaar en stamp desnoods nog wat fijn met een vijzeltje.
Neem een leeg busje met een goede deksel en bewaar.
Plak er een sticker op.
Dit is veel lekkerder en goedkoper dan alle kant en klare zooi bij elkaar.
Reacties
Een reactie posten