Bereidingswijze
- De uien pellen en heel fijn snipperen of hakken.
- De prei wassen, in de lengte doormidden snijden en de stukken dwars heel fijn snijden.
- De eieren in een kommetje loskloppen.
- De olie in een pan boven matig vuur verhitten.
- Het gehakt erin doen, met een vork klein prakken en bakken tot de vleeskleur is weggetrokken.
- De uien, prei en kruiden toevoegen.
- Alles omscheppen en even fruiten tot het geurig.
- Dit mengsel aan de kant scheppen, op de open plek 1 el olie gieten en de eieren erin gieten.
- Nadat ze gestold zijn, de eieren tot kleine deeltjes roeren en mengen met het gehakt.
- Even verder gaar bakken en laten afkoelen.
- Hiermee de vellen vullen.
- Bereiding van de martabakvellen: Het zout en de azijn in het water oplossen en het ei hierin loskloppen.
- Dit mengsel beetje voor beetje aan de bloem toevoegen en met een garde tot glad beslag mengen.
- Een koekenpan van 28 cm middellijn op klein vuur verhitten.
- ½ el olie erin gieten en gelijkmatig over de hele pan spreiden.
- 1 grote soeplepel beslag in de pan gieten en met een snelle ronddraaiende beweging het beslag over de hele pan verspreiden, eventueel glad strijken met een spatel en wat droog laten bakken.
- Dan de hele oppervlakte met geklopt ei bestrijken met een kwast.
- De vulling in het midden scheppen (10 cm lang, 6 cm breed en 1 cm dik).
- De vulling wat aandrukken.
- De zijkanten over de vulling klappen, dan de brede flappen over elkaar vouwen.
- Wat hard aandrukken, zodat het een mooi pakketje blijft.
- Verder bakken tot goudbruin en krokant.
|
Reacties
Een reactie posten